4 fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic

Posted by Alin Marinescu on Monday, October 10, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru afine

Persoanele care includ in dieta zilnică fructe bogate în flavonoizi au fost mai puțin predispuși îngrășării. De asemenea, ei au parte și de alte beneficii pentru sănătate. De aceea trebuie să consumi anumite fructe zilnic.
Potrivit unui studiu realizat la Harvard, care a adunat datele de la  mai mult de 124.000 de persoane cu vârsta peste 24 de ani, cei care au consumat mai mulți flavonoizi nu au avut probleme legate de îngrășat și unii chiar au slăbit când au mâncat fructe în mod regulat. Iată care sunt cele mai bune fructe!

 Merele

 Merele reprezintă una dintre cele mai bune alegeri alimentare zilnice, pentru că ajută la controlul greutății corporale. Se pare ca polimerii flavonici din mere inhibă enzimele care descompun zaharurile simple, ceea ce înseamnă că în loc de a favoriza stocarea grăsimilor, ajută la arderea lor.
 De asemenea, merele sunt fructe ideale pentru menținerea imunității, dar ajută și la o bună digestie, datorită conținutului de fibre.

 Perele

 O sursă bună de pectină, perele sunt bogate în flavonoizi și vitamine, ceea ce le face potrivite atunci când vrei să slăbești sau pentru a preveni diabetul zaharat de tip 2. Studiile au arătat că perele favorizează pierderea în greutate, mai mult decât alte fructe.
 O pară proaspătă oferă aproape un sfert din nevoile zilnice de fibre, ceea ce înseamnă că oferă beneficii pentru flora intestinală.

 Afinele

 Afinele sunt bogate în antocianine, antioxidanți puternici care ajută la prevenirea cancerului, a bolilor de inimă și a inflamațiilor. Doar o creștere mică a cantității de antocianine este corelată cu menținerea greutății. Le poți păstra congelate, ca să le poți mânca și pe timp de iarnă.

 Căpșunele

 Capșunele conțin o varietate de antioxidanți: antocianine și flavonoizi. Cercetările arată că,  un bol de căpșuni  pe zi duce la reducerea inflmațiilor. De asemenea, dacă mănânci câteva căpșuni înainte de dulciuri, atunci organismul va absorbi mai puțin zahăr.

Sursa:   www.clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 4 fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic