4 categorii de alimente interzise in orice dieta de slabire

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 4, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru grasimi saturate

Daca esti la dieta sau ai urmat una si acum vrei sa-ti mentii rezultatele trebuie sa stii ca exista cateva alimente interzise in aproape orice regim de slabire. Iata ce este bine sa eviti in orice dieta:

1. Grasimi saturate
In aceasta categorie intra: carnea grasa, unt, branza sau alte lactate cu un continut mare de grasime, nuca de cocos, ulei de palmier. Aceste grasimi pot creste nivelul de colesterol, pot contribui la blocarea arterelor, la aparitia bolilor cardiovasculare sau a diverselor tipuri de cancer.

2. Grasimi trans
Margarina, prajiturile, placintele (produse de panificatie), cremele, alimentele semipreparate si prajite contin astfel de grasimi. Atentie atunci cand citesti eticheta produselor, la denumirea de "ulei vegetal hidrogenat" - termen folosit pentru grasimile trans.

3. Alimente cu continut foarte ridicat de sodiu
Produsele procesate, cum ar fi conservele, mezelurile, pastele si alte produse congelate sunt bogate in sodiu. Ele cresc tensiunea arteriala si riscul de boli cardiovasculare si osteoporoza.

4. Alimente "fara grasimi"
Eticheta multor dulciuri sau chipus-uri specifica faptul ca produsul este "fara grasimi", insa acesta contine o cantitate mare de zahar si alte ingrediente substitut care scad rata de absorbtie a vitaminelor liposolubile in corp, cum ar fi A, D, E sau K.

sursa: girly.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 4 categorii de alimente interzise in orice dieta de slabire