4 alimente care iti cresc pofta de mancare

Posted by Alin Marinescu on Friday, August 5, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru 4 alimente care iti cresc pofta de mancare

Atunci cand iei o gustare, mai ales in apropierea unei mese principale, este posibil ca alimentele consumate atunci sa iti creasca pofta de mancare si nu sa o diminueze, este de parere dr. Belinda Lennerz, endocrinolog si cercetator la Harvard.

"Mirosul, gustul sau chiar vazul unor alimente pot genera cresterea apetitului, stimulii la nivelul creierului percepand asta ca pe o viitoare masa. In acelasi timp, cateva inghitituri de mancare declanseaza dorinta de a consuma mai mult, lucru ce nu poate fi satisfacut de cateva chipsuri sau o banana", afirma Lennerz. Iata care sunt cele patru alimente ce iti provoaca si mai mult senzatia de foame:

1. Chipsuri, paine sau biscuiti
"Chipsurile din cartofi, precum si paina ori biscuitii se incadreaza in categoria carbohidratilor procesati. Atunci cand sunt consumate, aceste alimente duc la cresterea nivelului de glicemie din sange, ceea ce va face ca organismul sa produca o cantitate mai mare de insulina", a declarat Lennerz, afirmand ca acest lucru va genera ulterior o senzatie mai mare de foame.

2. Prajituri si dulciuri
Zaharul, in diverse forme, genereaza un apetit mai mare decat o fac alte surse de energie, au descoperit cercetatorii de la Universitatea Yale. Practic, creierul ii va spune corpului ca nu te-ai saturat, astfel ca va trebui sa consumi mai multa mancare penru a potoli aceasta senzatie, afirma dr. Robert Lustig, endocrinolog la Universtitatea din California.

3. Iaurt sarac in grasimi
Mai multe studii au aratat ca anumite tipuri de iaurt pot genera o senzatie mai mare de foame, in special cele sarace in grasimi. Explicatia este faptul ca cele din urma contin mai mult zahar ori carbohidrati procesati, ce vor genera efectele amintite mai sus.

4. Sucurile fara zahar si snack-urile cu indulcitori artificiali
Un studiu recent condus de o echipa din Australia a descoperit ca atunci cand indulcitorii artificiali intra in contact cu limba, stimulii de aici vor transmite creierului ideea ca organismul va primi o cantitate mare de energie (calorii) in viitorul apropiat. Atunci cand acele calorii nu sosesc, creierul incearca sa echilibreze balanta si te va face sa consumi mai multa mancare pentru a compensa.

sursa: mediafax

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 4 alimente care iti cresc pofta de mancare