10 greseli pe care le faci cand speli haine

Posted by Alin Marinescu on Saturday, November 5, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru 10 greseli pe care le faci cand speli haine

Visezi ca de fiecare data cand folosesti masina de spalat, hainele tale sa fie impecabil de curate? Primul pas pe care trebuie sa-l faci este sa le speli corect.

Iata cateva dintre cele mai frecvente greseli pe care le facem atunci cand spalam rufele, potrivit brightside.me:

Le sortezi gresit

In afara de sortarea pe culori, ar trebui sa acorzi o atentie deosebita si materialului. De exemplu, hainele din polar ar trebui spalate separat. De asemenea, nu ar trebui sa amesteci prosoapele cu hainele facute din fibre sintetice.

Folosesti prea mult detergent pudra

Crezi ca mai mult detergent pus in masina de spalat va curata mai bine hainele? Este o greseala des intalnita. Cantitatea mare de detergent va produce prea multa spuma, care va ramane pe haine si nu se va limpezi corect, ceea ce face ca hainele sa ramana cu mai multe reziduri. Vei obtine rufe pline de impuritati, in locul unor rufe mai curate.

Nu inchizi fermoarele

Este necesar ca in timpul spalarii fermoarele hainelor sa fie inchise. Daca sunt deschise, dintii acestora se pot stramba sau rupe in timpul ciclului de spalare al masinii, dar pot de asemenea sa strice si celelalte haine pentru ca se agata de materialele cu care vin in contact.

Nu ai grija de nasturi

Ai grija sa deschizi toti nasturii hainelor inainte de a le pune in masina de spalat. Din cauza miscarilor de rotire, rufele care au nasturii prinsi se pot bloca printre haine si se rup usor.

Folosesti prea mult inalbitor

Inalbitorii pe baza de clor distrug treptat fibrele rufelor, care apoi se deterioreaza si se rup. Foloseste inalbitor cu moderatie, respectand exact indicatiile de pe ambalajul produsului. Nu aplica niciodata inalbitor nediluat direct pe materialul textil. Poti albi si dezinfecta rufele albe prin fierbere, adaugand zeama de lamaie in apa.

Speli costumele de baie in masina de spalat

Costumele de baie si in general toate hainele din spandex sau elastan nu ar trebui spalate niciodata in masina de spalat.

Este de preferat sa le speli manual, in apa calduta.

Speli pernele sau paturile intr-un singur ciclu de spalare

Daca iti speli pernele sau paturile in masina de spalat, atunci trebuie sa le speli in doua cicluri la rand, nu intr-unul singur. Puful sau fibrele sintetice din perne si paturi retin spuma, care este apoi blocata in interior.

Folosesti balsam de rufe pentru prosoape

Substantele chimice continute de balsamul de rufe reduc capacitatea de absorbtie a materialelor din care sunt realizate prosoapele. Este de preferat sa nu folosesti balsam de rufe pentru prosoape.

Incarci prea mult masina de spalat

Miscarile de rotatie ale masinii de spalat in care rufele se lovesc de peretii cu denivelari ai cuvei au de fapt rolul de a curata murdaria. Dar daca cuva este prea plina, rufele vor forma o masa compacta si nu se vor mai misca liber. In acest fel, hainele tale nu se spala, nu se clatesc cum trebuie si vor fi si foarte sifonate.

Nu cureti regulat masina de spalat

Cu timpul, in masina ta de spalat se acumuleaza fibre si murdarie care apoi afecteaza rufele in timpul spalarii. Aceste reziduri pot da hainelor un miros urat si afecteaza capacitatea de spalare a masinii tale. Curata masina de spalat o data la doua, trei luni cu ajutorul solutiilor speciale pentru igienizare. Un ciclu de spalare la temperatura maxima, cu masina de spalat goala, in care ai pus detergentul special este suficient pentru a o curata si dezinfecta.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: 10 greseli pe care le faci cand speli haine