Tiramisu

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, January 4, 2017 Under: retete culinare
Imagini pentru Tiramisu reteteculinare.ro

Ingrediente:

 600 g piscoturi
 3 cutii mascarpone (750 g, Galbani)
600 ml smantana pentru frisca foarte rece (sa nu fie vegetala, ex La Dorna)
 3 galbenusuri ocologice
 450 g zahar (preferabil ecologic)
semintele de la o pastaie de vanilie (sau 2 lingurite extract de vanile)
 11 l cafea naturala tare
 cacao pudra nedegresata
80 g ciocolata neagra fara lecitina (optional)

Mod de preparare:

Cutiile cu mascarpone se scot cu 30 min inainte sa incepeti, este mai usor de lucrat. Se face cafeaua apoi se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se pune mascarpone, galbenusurile, zaharul si vanilia. Amestecati pana cand se formeaza o crema moale. Intr-un alt bol se bate frisca apoi incorporati crema mascarpone. 

Piscoturile se trec prin cafeaua strecurata lasand pe fiecare parte aproximativ 2 secunde sau imbibati dupa plac. Se aseaza in tava cu partea cu zahar in jos. Cand stratul de piscoturi este complet intindeti uniform aproximativ jumatate din umplutura. 

Cerneti cacao pana cand acoperiti cu un strat subtire si presarati jumatate din ciocolata razalita sau maruntita in robotul de bucatarie. Urmeaza un alt strat de piscoturi doar ca le asezati opus orientarii randului precedent. 

Intindeti uniform restul de crema mascarpone, cerneti cacao si presarati din nou restul de ciocolata. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la rece in frigider aproximativ 12 ore inainte de servire. 

*Acest Tiramisu poate nu are un aspect impecabil ca si in restaurante dar nu va inselati. Este superb. Mie imi plac piscoturile mai bine inmuiate precum vedeti pentru a face o balanta mai buna dintre gustul de cafea tare si dulcele din crema mascarpone. 
**Pastrati la rece in frigider. 
Este important ca piscoturile si branza mascarpone sa fie de calitate superioara deoarece face o mare diferenta. De asemenea nu recomand frisca vegetala fiindca contine indulcitori si stabilizatori dar si din motive de sanatate. 

In : retete culinare 


Tags: tiramisu