Prajitura Tip Pandispan cu Prune

Posted by Alin Marinescu on Monday, January 9, 2017 Under: retete culinare
Imagini pentru Prajitura Tip Pandispan cu Prune reteteculinare.ro

Ingrediente:

 230-240 g faina
 200 g zahar alb
 rom sau stroh - o lingurita
 4 oua
 un varf de cutit de sare fina
 6 linguri ulei
 prune proaspete

Mod de preparare:

Se bat albusurile spuma impreuna cu un varf de cutit de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea. Se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare. Se adauga pe rand 6 linguri de ulei si se mixeaza dupa fiecare lingura adaugata. Se pune romul. Se adauga treptat faina si se amesteca de jos in sus cu o spatula de lemn. Se obtine o pasta un pic consistenta, curgatoare. 

Se toarna pasta obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se niveleaza cu spatula de lemn. 

Se rup prunele (spalate si sterse bine de apa) in jumatati, se scot samburii. Se pun jumatatile de prune pe suprafata prajiturii. Nu or sa ramana fixate la suprafata... asteptati-va sa se scufunde partial.

Se pun in cuptorul electric preincalzit la 190 de grade C pentru 35-40 minute, pana prajitura devine usor crem la suprafata. Se poate coace si la 200 de grade C, 30-33 minute.

Dupa ce a trecut timpul mentionat, se scoata tava din cuptor si se incearca pandispanul cu o scobitoare. Daca aceasta iese curata si uscata, inseamna ca prajitura e bine coapta. 

Se taie calda in cuburi de diferite marimi sau in orice alte forme. Nu se acopera. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Devine un pic crocanta la suprafata si este extrem de pufoasa in rest. 
***Cu cat pasta obtinuta e mai moale, cu atat blatul o sa fie mai pufos. Deci: sa nu se puna mai multa faina decat cea mentionata. 
Eventual se poate reduce un pic cantitatea de faina. 
***Sa nu se introduca prajitura in cuptorul rece. Acesta trebuie preincalzit la temperatura indicata. 
***Usa cuptorului se poate deschide fara probleme in timpul coacerii - acest fapt nu afecteaza prajitura. 

In : retete culinare 


Tags: prajitura tip pandispan cu prune