Vrei să previi cancerul la sân? Iată ce trebuie să faci!

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, September 14, 2014 Under: sanatate


Cancerul la sân a ajuns să fie cel mai frecvent tip de cancer la femei. Apariția acestuia nu ține cont de vârstă. Pe lângă o alimentație corectă, acesta poate fi prevenit cu un consult mamar periodic. Este bine să mergi la doctor indiferent dacă prezinți simptomele cancerului la sân sau nu.

Mituri privind autoexaminarea sânilor
Autoexaminarea sânilor este o tehnică pe care o folosesc multe femei, fiind o procedură simplă în depistarea nodulilor mamari. Aceasta, însă, nu poate înlocui un control la o clinică de specialitate și o mamografie care poate fi făcută de către un medic specialist. Nu lăsați comoditatea să vă afecteze sănătatea. Cu cât cancerul la sân este depistat mai devreme, cu atât șansele de vindecare sunt mai mari.

Metode pentru depistarea cancerului la sân
Cea mai cunoscută metodă de depistare a cancerului la sân este mamografia, folosită atunci când nodulii mamari sunt prea mici pentru a putea fi depistați de către medicul specialist prin palpare.

O altă metodă folosită pentru depistarea acestei boli o reprezintă RMN-ul( Rezonanță magnetică nucleară) la sân.

Una dintre cele mai simple metode este examinarea clinică a sânilor de către medicul specialist prin palparea și inspecția acestora și a axilelor.

Cea mai nouă metodă prin care se poate depista existența cancerului la sân este sonoelastografia. Aceast nu iradiază sânul precum o face mamografia și poate fi repetată în nenumărate rânduri.

De câte ori se recomandă să mergi la consult?
În cazul în care cancerul la sân este depistat în fază incipientă acesta nu prezintă un pericol și poate fi ușor tratabil. De aceea se recomandă un consult anual la un medic de specialitate. Majoritatea femeilor care sunt depistate cu această boală în stare avansată sunt femei care au ignorat sfaturile medicilor de a preveni printr-un consult anual riscul apariției.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : sanatate 


Tags: prevenire  cancer  san