Trateaza gastrita natural cu cimbru si propolis

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, October 20, 2014 Under: sanatate

Trateaza gastrita natural cu cimbru si propolis

Gastrita este o boala care este insotita de dureri severe si disconfort, ce poate fi insa tratata cu cimbru si propolis.

Cu toate acestea, in cazul in care gastrita nu este foarte grava si crampele sunt in mare parte acceptabile, puteti aplica un tratament la domiciliu, folosind una dintre urmatoarele retete:

Prima reteta este formata din aproximativ 100 grame de cimbru uscat care este pus intr-un recipient adecvat cu 1 litru de vin alb sec. Se lasa sa stea timp de o saptamana, iar periodic se agita. Dupa ce au trecut cele sapte zile, amestecul se fierbe timp de cateva minute, iar apoi se ia de pe foc, si se infasoara cu o carpa de bumbac timp de 6 ore. Dupa acest timp, amestecul se filtreaza si se ia de 3 ori pe zi inainte de mese.

Gastrita cronica si ulcerul peptic raspunde in mod pozitiv la consumul zilnic de propolis. In fiecare zi luati cate 8 g de propolis ca un curs de tratament care trebuie continuat timp de cel putin o luna.

Cu toate acestea, ar trebui sa fiti deosebit de atenti si sa opriti terapia la primele semne ale unei posibile reactii alergice.

Cand gastrita este insotita de aciditate crescuta se face urmatoarea reteta: la 15g frunze de menta se adauga 2 g de frunze de trifoi, 15 g seminte de fenicul si coada soricelului (30 g) si cateva frunze de coriandru uscat de culoare galbena.

Dupa ce se amesteca toate ingredientele, se pune doua linguri si se toarna doua cani de apa fiarta. Dupa ce se lasa sa stea timp de aproximativ 2 ore, amestecul este filtrat și este baut in timpul zilei.

Tratamentul dureaza timp de doua saptamani, daca este necesar, il puteti aplica din nou, dar duaă cel putin o luna.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: tratament  gastrita  cimbru  propolis