Tratamentul cancerului vaginal

Posted by Stiri din Sanatate on Tuesday, September 23, 2014 Under: sanatate


Exista o multitudine de moduri in care se poate trata cancerul vaginal, acesta variind de la un pacient la altul, in functie de urmatorii factori: starea generala de sanatate a pacientului, tipul de cancer vaginal, stadiul bolii, daca pacientul a avut o histerectomie sau inca mai are uter si daca pacientul a avut radiatii pelvine in trecut.

Odata ce acesti factori preliminari au fost determinati, se poate trece la organizarea un plan de tratament. Medicul este cel care vine cu recomandarile, in timp ce societatea de asigurari poate solicita un al doilea aviz. O procedura standard pentru majoritatea marilor companii.

In cadrul cancerului vaginal pot fi folosite mai multe tipuri interventii. De exemplu, o radioterapie pelvina poate fi insotita oricand de o interventie chirurgicala. Un aspect mai putin frecvent, dar care are loc.

In general, chirurgia este metoda comuna de tratare a cancerului vaginal. Drept urmare, intalnim mai multe tipuri de operatii chirurgicale folosite, dintre care amintim:

Chirurgia laser – implica utilizarea unui fascicul de lumina care se va comporta ca un cutit ce va elimina tesuturile anormale.

Excizia locala – interventia medicala prin intermediul careia se indeparteaza tesutul anormal si o parte din tesutul sanatos din jurul acestuia.

Vaginectomia – indepartarea partiala sau totala a vaginului.

Exenteratia pelvina – aceasta interventie majora presupune eliminarea  colului uterin, ovarele, vaginul, rectul si portiunea inferioara a colonului. Aceasta solutie extrema se aplica in cazul in care cancerul s-a extins in toata zona invecinata.

Limfadenectomia (ganglionii limfatici sunt indepartati) este o alta metoda foarte folosita.

Revenind la tratamentele medicamentoase, sa reamintim si chimioterapia, care presupune uciderea celulelor canceroase prin interventia medicamentelor; aceasta poate fi administrata via perfuzie, insa cazurile in care se folosesc pastile sunt ceva mai dese. Tipul de chimioterapie recomandat este strans legat de stadiul si tipul de cancer vaginal.

Radioterapia este folosita pentru distrugerea celulelor canceroase si micsorarea tumorilor. Iradierea poate fi facuta intern sau extern.

sursa: demoiselle.ro

In : sanatate 


Tags: tratament  cancer  vaginal