Tratamente faciale cu miere si ingrediente din casa

Posted by Stiri pe Surse on Saturday, November 1, 2014 Under: sanatate

Tratamente faciale cu miere si ingrediente din casa

Iti poti crea propriul centru spa la tine acasa folosind ingrediente din bucatarie. Urmeaza sfaturile pentru aceste tratamente homemade ori de cate ori simti nevoia si vei avea un ten sanatos si frumos.

Masca cu banane pentru ten catifelat

Exceptand nenumaratele beneficii pentru sanatate ale bananelor, le poti folosi si pentru masti homemade. Striveste o banana pana cand obtii o pasta, aplic-o pe toata zona fetei si a decolteului, las-o sa actioneze timp de 10-20 minute, dupa care clateste cu apa rece. Pentru un plus de hidratare, poti adauga in compozitia mastii si 250 gr iaurt, dar si 2 lingurite de miere la o banana medie, pasata.

Masca cu fulgi de ovaz

Pentru o masca ce te va face sa arati si sa te simti mai bine dupa o noapte lunga, amesteca o jumatate de cana de apa fierbinte cu un sfert de cana de fulgi de ovaz. Asteapta 2-3 minute, dupa care pune si 2 linguri de iaurt, 2 linguri de miere si un albus de ou. Aplica masca pe ten intr-un strat subtire si dupa 10-15 minute, clateste din abundenta cu apa calduta.

Masca cu iaurt

Un ingredient potrivit pentru multe tipuri de masti este iaurtul. Pentru o curatare in profunzime si inchiderea porilor, este de ajuns sa aplici iaurt simplu pe fata si sa-l lasi timp de 20 de minute. Mai poti stoarce si sucul de la o felie de portocala si adauga o lingurita de aloe. Lasa masca sa actioneze cel putin 5 minute inainte de a te clati.

Masca revitalizanta cu mustar

Stimuleaza circulatia masand usor o cantitate mica de mustar cu boabe pe toata fata, evitand zona ochilor. Aceasta masca cu mustar este si exfolianta si ajuta la deschiderea porilor, insa ai grija sa testezi inainte pe o portiune mica de piele pentru a nu-ti provoca iritatii.

Masca cu ou

Atunci cand vrei sa te rasfeti cu o masca potrivita oricarui tip de ten, deschide frigiderul si foloseste un ou. Daca ai ten uscat ce necesita hidratare, foloseste doar galbenusul. Pentru ten gras, amesteca albusul cu putina lamaie sau miere. Iar daca ai ten normal, poti folosi oul intreg, fara sa-l mai separi. Lasa masca sa intre in profunzimea pielii, timp de 30 de minute.

sursa: curademiere.ro

In : sanatate 


Tags: tratamente  faciale  miere  ingrediente  casa