Tratament pentru hemoroizi cu ajutorul gutuilor

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, October 27, 2014 Under: sanatate

Tratament pentru hemoroizi cu ajutorul gutuilor

Gutuile sunt fructe cu o aroma foarte placuta si un gust minunat. Sucul de gutuie s-a dovedit ca are proprietati de vindecare pentru persoanele care sufera de hemoroizi.

100 g de gutui contine doar 57 de calorii, mai multi polifenoli, fibre, vitamine, minerale, acid Caffeoylquinic, uleiuri esentiale si altele de asemenea. Este, de asemenea, o sursa de cupru, fier, potasiu si magneziu, și vitamina B complex. Gutuile sunt fructe sanatoase si cu putine calorii.

Datorita ingredientelor lor benefice, gutuile afecteaza favorabil multe procese din organism. Aceasta se aplica in diaree si hemoragii uterine. Pentru cei care sufera de colita, gutuile sunt chiar recomandate sau suc de gutui cu un pic de miere. De asemenea sucul de gutui ajuta in tratamentul insuficienței pancreatice.

In acest scop, se bea suc proaspat de trei ori pe zi, de la gutui coapte. Pentru a stimula functia hepatica, chiar medicii recomanda ca cel putin o luna sa mancati gutui sau sa beti suc proaspat facut din ele.

Datorita valorii sale calorice scazute, gutuile se folosesc in multe diete care vizeaza scaderea in greutate pentru a reduce nivelul de rau colesterol. Gutuile mai mature au o concentrație mare de vitamina C. 100 de grame de fructe furnizeaza 15 mg sau 25% din doza zilnica recomandata.

Pe de alta parte, compusii continuti in acestea faciliteaza constructia mucoasei colonului. Acestia protejeaza impotriva dezvoltarii de procese inflamatorii, cancer si extindere a peretelui intestinal ( diverticulita ).

Vitaminele continute in gutui, ajuta pentru a distruge radicalii liberi. Ele reduc inflamatia la un nivel minim, in timp ce consolideaza sistemul imunitar.

Pe langa beneficiile interioare si coaja acestor fructe este foarte benefica. S-a constatat ca aceasta contine agenți antivirali care inhiba creșterea microorganismelor care cauzeaza hepatita A, B si C.

Cele mai utile sunt gutuile proaspete. Ele pot fi de asemenea administrate sub forma de compoturi, gemuri, sucuri sau consumate crude.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: tratament  hemoroizi  gutui