TOP 10 cele mai ALCALINIZANTE alimente

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, September 3, 2014 Under: sanatate


Alimentaţia modernă defectuoasă a devenit un factor major în proliferarea diverselor probleme majore precum diabetul, obezitatea, imunitatea scăzută, artrita, inflamaţia cronică sau bolile cardiovasculare. Consumăm zilnic numeroase alimente care influenţează major pH-ul organismului, contribuind la apariţia acidozei. 

Într-un mediu acid tumorile şi fungii se dezvoltă cu mai mare uşurinţă, nutrienţii sunt absorbiţi mai greu, deoarece sistemul digestiv este îngreunat, iar răspunsul imunitar este mai slab. În ultimul deceniu, a apărut un nou stil de alimentaţie, cel alcalin, care se bazează pe un echilibru nutriţional şi pe alimente proaspete. Alimentele alcalinizante sunt acelea care schimbă pH-ul organismului şi combat acidoza. Nivelul pH-ului în organism ar trebui să se situeze undeva între 7-7.5, în sfera alcalină. Câteva alimente, introduse în dietă şi consumate cu regularitate, pot avea un impact pozitiv asupra întreg organismului, întări sistemul imunitar, sistemul digestiv şi vor declanşa procesul de detoxifiere. Mai jos avem un top 10 al celor mai alcalinizante alimente: 

1. Sucul de grepfrut roz, neîndulcit. 
Orice efort de alcalinizare trebuie să înceapă cu eliminarea sucurilor carbogazoase! Pentru o detoxifiere puternică, bea dimineaţa, înainte de masă, o limonadă din grepfrut roz cu apă minerală. Aceasta va acţiona pe două fronturi: apa minerală este cea mai simplă şi accesibilă băutură alcalină, iar grepfrutul se situează pe primele poziţii printre cele mai alcaline alimente. 

2. Broccoli. 
Pe lângă faptul că este cea mai sănătoasă legumă, plină de fibre, având incredibile proprietăţi antioxidante, broccoli se află în topul celor mai alcaline alimente. El îşi păstrează calităţile fie că alegi să îl prepari la abur, la grătar sau îl adaugi în supe. 

3. Pepenele roşu. 
Banalul fruct de vară, care ne hidratează şi ne răcoreşte, are şi un puternic efect de alcalinizare. Consumat pe o perioadă de cel puţin 6 săptămâni, va oferi rezultate pe măsură. 

4. Spanacul. 
Nu e deloc surprinzător că spanacul se află în acest top, el fiind un aliment cu un profil nutriţional de excepţie, ne face plinul de vitamina K şi ajută la detoxifiere. 

5. Sparanghelul. 
Pe lângă beneficiile unice pe care le aduce sistemului digestiv prin compuşii săi antioxidanţi, sparanghelul este o legumă puternic alcalinizantă. Versatilitatea sa îl face una dintre cele mai accesibile garnituri, singurul minus al alimentului fiind preţul ridicat, deoarece este un produs importat. 

6. Kiwi. 
Deliciosul fruct verde, care conţine antioxidanţi şi vitamina C din abundenţă, are efecte alcalinizante şi grăbeşte metabolismul. Consumă-l într-o salată de fructe neîndulcită, seara, pe post de desert. Atenţie însă, nu consuma fructele crude înainte de masă, deoarece te vor balona! 

7. Usturoi. 
Fiind printre cele mai puternice alimente antimicrobiene, usturoiul întăreşte imunitatea, aduce un plus de savoare multor mâncăruri şi alcalinizează. Pentru a obţine beneficii maxime, dar şi pentru a-ţi proteja stomacul, încearcă să nu consumi usturoiul crud. Mai degrabă încorporează-l în sosuri şi mâncăruri gătite. 

8. Papaya şi mango. 
Aceste fructe tropicale vor face minuni pentru digestia ta şi îţi vor alcaliniza organismul. 

9. Migdalele. 
Sunt gustarea ideală într-o dietă alcalină, aducând organismului un plus de vitamina E. 

10. Ananasul. 
Minunatul fruct poate fi savurat într-un smoothie de vară, alături de pepene roşu şi galben! Sucurile naturale sunt deosebit de importante pentru alcalinizare, iar cel de ananas este opţiunea ideală deoarece alcalinizează şi stimulează procesul digestiv.

sursa: ziarulring.ro

In : sanatate 


Tags: alimente alcalinizante