Stiai ca daca bei alcool seara iti poti agrava o alergie?

Posted by Stiri din Sanatate on Tuesday, September 30, 2014 Under: sanatate


In functie de alergia pe care o ai, probabil ca stii cum sa eviti situatiile care iti activeaza situatia gen: fara animale de companie in casa; evita sa folosesti covoare, perne, tapiterie de plus si draperii; limiteaza la maxim iesirile din casa si stai cu geamurile inchise in perioadele de varf ale polenizarii, in special noaptea si in primele ore ale diminetii; foloseste aerul conditionat in casa si in masina; foloseste dispozitive de filtrare a aerului; fereste-te de zonele umede.

Pe langa sfaturile uzuale iti dam si cinci exemple de factori pe care poate nu ii cunosti si care iti pot agrava simplomele (stranut, curs nasul, lacrimat), toti acesti factori fiind legati de stilul tau de viata.

Cand aduci in casa fructe, legume si plante

Tindem sa gandim ca fructele si legumele sunt "bune pentru noi", dar tinand cont ca polenul si alti alergeni derivati din plante cauzeaza alergiile de sezon are sens faptul ca atunci cand aduci plante, ferigi si flori acasa sunt sanse sa iti stresezi sinusurile. Cercetatorii de la Universitatea Americana pentru Alergii, Astm si Imunologie au raportat ca oamenii cu anumite alergii tind sa aiba sensibilitate ridicata la anumite plante. De exemplu, persoanele cu alergie la iarba isi agraveaza situatia cand intra in contact cu rosiile, piersicile sau cartofii; persoanele cu alergie la mesteceni, arini si alti copaci similari sunt deranjati de asemenea de contactul cu ciresele, telina sau merele. Cand vine vorba despre plante de apartament, cele care cauzeaza cele mai multe probleme sunt ficusii, yucca, iedera, palmierii, orhideele si ferigile.

Cand nu urmezi indicatiile medicului

Daca ti-a fost prescrisa o reteta pentru alergii severe este cel mai bine sa urmezi intocmai indicatiile doctorului. Daca amani inceperea medicatiei pentru cand sezonul este pe sfarsite si simptomele sunt la capacitate maxima sau schimbi medicamentele sau dozajul dupa cum crezi tu este foarte posibil ca aceste medicamente sa nu mai aiba efectul optim. Daca crezi ca dozele sau medicamentele recomandate nu ti se potrivesc fa-ti o programare la medic, explica-i motivele tale si cere-i parerea.

Cand bei seara

Poate ca acesta este un punct despre care nu vrei sa auzi, dar bauturile precum berea si vinul contin bacterii si drojdie, microorganisme care produc histamine si care sunt cunoscute pentru faptul ca declanseaza alergii. Studiile arata ca vinul are cel mai puternic efect, in special la femei. Vinul rosu are cu 20% pana la 200% mai multe histamine decat vinul alb. Alimentele fermentate sau care contin drojdie (branza, paine, must) au acelasi efect in declansarea alergiilor.

Cand speli rufele cu apa rece

Poate ca este bine pentru mediu sau pentru factura de curent electric, dar spalarea rufelor cu apa rece poate lasa in urma particule de praf si alti alergeni pe asternuturi, haine si prosoape. Nu este obligatoriu sa folosesti apa fierbinte pentru tot ciclul de spalare, dar la lucruri precum lenjeriile de pat - care au tendinta de a colecta particule - sau in perioadele cand alergia ta este puternica - ai nevoie de spalarea cu apa fierbinte. Daca totusi nu vrei sau nu poti sa speli cu apa fierbinte de pana la 55 grade Celsius, care distruge acarienii, poti folosi uscatorul pe cea mai ridicata valoare de temperatura.

Cand petreci timp cu prietenii tai fumatori

Tigarile sunt recunoscute drept o cauza a problemelor pentru persoanele cu sinusuri sensibile sau cu probleme respiratorii; un motiv solid sa incerci sa eviti compania prelungita a fumatorilor, scrie femeia.ro. Particulele daunatoare din fumul de tigara se infiltreaza in par si in haine de unde ajung in sistemul tau respirator. Dupa cum iti imaginezi, efectele sunt chiar mai puternice atunci cand se fumeaza in interior.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : sanatate 


Tags: bei alcool seara agraveaza alergia