Spune adio arsurilor stomacale

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, October 29, 2014 Under: sanatate

Spune adio arsurilor stomacale

Pentru multe persoane toamna înseamnă anotimpul arsurilor la stomac, pentru că acum acestea încep să-și facă simțită prezența mai mult decât de obicei. Acest lucru se întâmplă din cauza variaţiilor de temperatură, care afectează starea psihică, dar şi stomacul. Iată ce trebuie să faci ca să scapi de problemă!

Renunță la condimente

Dacă ai astfel de probleme, este indicat să eviți mâncărurile picante. Nu face abuz nici de salate, în care ai pus mult oțet sau sare, căci acestea se numără printre ingredientele care supără stomacul. Evită grăsimile şi prăjelile.

La cină alege mâncăruri uşoare şi ia masa cu cel puţin două ore înainte de culcare. Evită, de asemenea, mâncărurile foarte reci sau prea fierbinţi.

Fără cafea

Cei care suferă de arsuri stomacale trebuie să se ferească și de cafea, dar și de băuturile acidulate. Indicat este să bea ceai, însă nu ceai negru, căci și acesta favorizează apariția acestui simptom neplăcut.

O alternativă sunt și sucurile naturale din fructe. Ai grijă să iei trei mese regulate pe zi, dar și două gustări. Un alt sfat de care să ții cont este să mesteci foarte bine alimentele.

Fără stări de nervozitate

Dacă este vorba despre o durere trecătoare, te vindeci mai uşor. Încearcă să te relaxezi și vei vedea că durerea dispare, treptat. Totodată, ai grijă să nu te mai agiți și să nu te mai enervezi de la orice, căci stomacul tău poate avea de suferit.

Fii atentă la ce mănânci

Dacă ai stomacul sensibil, ţine un jurnal al tuturor alimentelor consumate. Aşa vei şti care sunt cele care-ţi provoacă starea de rău. De exemplu, există persoane care nu tolerează legumele acide, precum roşiile sau castraveţii.

sursa: clicksanatate.com

In : sanatate 


Tags: adio arsuri stomacale