Sfaturi pentru combaterea anxietății

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, October 22, 2014 Under: sanatate

Sfaturi pentru combaterea anxietății

Ești tot timpul stresată și agitată? Simți că grijile de zi cu zi te copleșesc? Nu te impacienta! Noi îți venim în ajutor cu câteva sfaturi antistres.

În general, atunci când suntem stresați, nu ne mai putem concentra cum trebuie, avem insomnie, tensiune musculară și greață, gura se usucă și apar stări de amețeală. De aceea, este important să înveți să controlezi episoadele anxioase, indiferent de situație.

Fă mișcare

Specialiștii susțin că exercițiile cardiovasculare contribuie la reducerea nivelului de adrenalină din organism, detensionează musculatura și ne ajută să ne relaxăm. Așadar, fă mișcare cel puțin o jumătate de oră în fiecare zi.

Adoptă un stil de viață sănătos

Somnul regulat și alimentația sănătoasă te vor ajuta să previi creșterea nivelului de stres din organism. În ceea ce privește dieta, consumă alimente și băuturi care au rol calmant, precum țelină, usturoi, pește gras, ulei de măsline, nuci, lapte îndulcit cu miere și ceai de tei sau mușețel.

Meditează

Ședințele de meditație combat stările depresive și reduc simptomele asociate stărilor de anxietate. Respirația are un rol important în lupta contra stresului.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : sanatate 


Tags: sfaturi  combatere  anxietate