Semintele de in – Cel mai sanatos aliment!

Posted by Stiri din Sanatate on Tuesday, September 2, 2014 Under: sanatate



Din cauza efectelor de care dau dovada, semintele de in, in combaterea si tratarea multor forme de boli, inclusiv a cancerului, acestea sunt considerate cel mai sanatos aliment pe care il ai la dispozitie.

Contin o cantitate de 3 ori mai mare de Omega 3 decat pestii care sunt renumiti in aceasta privinta si sunt o sursa excelenta de fibre, de vitamine – in general complexul B si de minerale.

Poti consuma semintele de in, in salate si mancaruri, combinate cu cereale si iaurt sau poti sa le inghiti sub forma de capsule, gasite in comert.

Reduce riscul de aparitie al cancerului
Din cauza continutului de antioxidanti pe care il contin semintele de in, reduc riscul aparitiei de celule canceroase in corp. Pe langa antioxidanti, mai contin si alti acizi si substante care previn aparitia acestei boli atat de nedorite

Regleaza presiunea sangelui si colesterolul
Acest efect se datoreaza prezentei de Omega 3 si odata cu stabilizarea presiunii sangvine si a colesterolului, iti feresti inima de complicatiile care pot aparea.

Ajuta digestia
Dintre toate produsele, semintele de in au cel mai ridicat continut de lignan, o substanta care se comporta ca un laxativ natural in organismul nostru si care ajuta digestia.

Ajuta la pierderea kilogramelor in plus
O cura bazata pe seminte de in iti refac silueta din cauza ca au o cantitate redusa de carbohidrati si substante care fac mai usoara arderea grasimilor in organism, transformand grasimile in energie.

Reduce riscul aparitiei diabetului
Printr-un consum regulat de seminte de in, lignanul regleaza nivelul zaharului in corp aducandu-l la parametrii ideali pentru buna functionare a organismului.

Ajuta impotriva problemelor cardiace
Acizii grasi, Omega3, continuti de aceste seminte, au un rol anti – inflamator si pot stabilza bataile inimi si presiunea sangelui si mai mult de atat, reduc nivelul trigliceridelor si colesterolului rau in organism. Previn aparitia cheagurilor de sange in artere, astfel reducand riscul infarctului, atacului cerebral sau a bolilor vasculare periferice.

Previn aparitia cancerului de san
Din cauza continutului de lignina, uleiul din seminte ajuta la prevenirea cancerului de san. Deasemenea, previne si aparitia cancerului de prostata si colon.

Combat acneea
Folosita in uz extern, sub forma de cataplasma, faina de seminte de in, este excelenta in tratarea acneei. Se restabileste nivelul de androgeni care declanseaza secretia de sebum. Compresele cu faina de in sau cu seminte macinate aplicate asupra zonelor afectate vor transforma pielea ta in una fina si curata.

Pot inlocui ouale in mancaruri
In anumite mancaruri, aluaturi, clatite, etc., semintele de in pot substitui cu succes ouale. O lingura cu seminte macinate amestecate cu trei linguri de apa inlocuiesc un ou.

Atentie!
  • S-a constatat ca preparatele pe baza de seminte de in au proprietatea de a reduce absorbtia de medicamente in organism si este recomandat sa fi precauta in cazul folosirii acestor produse.

  •  In cazul hemoragiilor si obstructiilor intestinale nu se administreaza seminte intregi.
  •  Nu se recomanda folosirea semintelor de in in perioada de sarcina si alaptare.
  •  Trebuie neaparat tinut cont de dozele recomandate de specialisti deoarece semintele de in folosite in uz intern intr-o cantitate prea mare pot fi toxice si duc la aparitia unor complicatii.
sursa: demoiselle.ro

In : sanatate 


Tags: seminte de in  aliment  sanatos