Retentia de apa in organism. Ce este si cum scapi de ea

Posted by Stiri din Sanate on Monday, September 1, 2014 Under: sanatate



Nu numai ca suferim de aceasta dezagreabila senzatie de „picioare grele”, dar, in plus, nu putem spune ca este estetic. Din fericire, exista solutii si pentru aceasta problema.


Problemele de greutate sunt adesea sociate cu senzatia de „picioare grele”. Un regim clasic va imbunatati situatia, dar asta nu este suficient. Trebuie sa folosim arme suplimentare.

Avem toate sansele de partea noastra alegand alimentele care usureaza drenajul si reducandu-le pe cele care favorizeaza retentia de apa. Prima invinuita este sarea. A inlatura solnita de pe masa nu este suficient pentru ca sunt multe alimente in care sarea este deja prezenta in cantitate mare.

Trebuie sa reducem consumul lor la maximum: branza, peste afumat, conserve, supe instant, ape minerale bogate in sodiu.

Eliminam painea alba si produsele pe baza de faina alba, precum pizza, placinte, produse de patiserie, care, de altfel, sunt de evitat in orice regim serios).

Renuntam la grasimile saturate ca untul, margarina, sosurile si carnea grasa. In sfarsit, consumam alimente bogate in flavonoide.

Pentru actiunea lor binefacatoare asupra vaselor de sange, mancam coacaze negre, afine, mure, zmeura, struguri si bem ceaiuri.

Fitoterapia este o solutie buna in tratamentul „picioarelor grele”. Natura este bogata in in plante cu proprietati drenante. Consumati-le sub forma de suplimente alimentare sau de infuzii: chiparos, angelica, frasin, castan salbatic, sulfina, afine, ginkgo biloba si centella asiatica.

sursa: lyla.ro

In : sanatate 


Tags: retentie de apa  organism