Remedii pentru combaterea vederii slabe

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, November 17, 2014 Under: sanatate

Remedii pentru combaterea vederii slabe

Se picura in ochi cate o picatura de suc proaspat de ceapa, strecurat prin vata. Ochii va vor ustura, dar va trebui sa suportati. Tratamentul dureaza 10 zile. Paralel, se ia cate o lingurita de untura de peste, de trei ori pe zi.

Primavara si vara se fac salate, ciorbe, supe din frunze proaspete de urzica mare. De asemenea, se recomanda sa se bea zilnic cate 100-200 ml de suc proaspat preparat din frunze de urzica mare. Acest remediu le este indicat si nevazatorilor. 

Pentru tratarea si profilaxia vederii slabe se administreaza cate 1/2 - 1 lingurita de polen, de 2-3 ori pe zi, timp de o luna. 

Peste 150 g de ghimbir macinat se toarna 800 ml de vodca si se lasa la macerat, la intuneric, timp de 2 saptamani, agitand periodic continutul, dupa care se strecoara. Se administreaza cate o lingurita de macerat diluat in apa, de 2 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa. 

Peste amestecul format din 30 g radacini de valeriana si 50 g frunze de levantica, uscate si maruntite, se toarna 1 l de vin alb. Se lasa sa macereze timp de 3 zile, agitand periodic continutul, si se strecoara. Se administreaza cate o lingura de macerat de trei ori pe zi, cu 20 minute inainte de masa. Paralel, se toarna in palme 1-2 picaturi de ulei de lavanda si amoniac, luate in proportie de 1:1. Mainile se tin in fata ochilor zilnic, cate 5 minute.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : sanatate 


Tags: remedii  combatere  vedere  slaba