Patru beneficii ale untului de shea

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, September 3, 2014 Under: sanatate


Cunoscut şi sub denumirea de unt de karité, untul de shea poate fi folosit pentru tratarea a numeroase afecţiuni ale pielii. Iată câteva dintre acestea. 

Untul de shea este extras din nucile arborelui de shea (Butyrospermum parkii), care poate fi găsit în vestul Africii. Are un conţinut bogat în acizi graşi şi antioxidanţi naturali, fiind un adjuvant-minune în tratarea problemelor pielii. 

Cel mai bun produs de regenerare celulară 
Substanţele active din untul de shea îl fac cel mai bun hidratant din lume. Nu numai că regenerează pielea la nivel celular, dar fortifică şi stimulează producţia de colagen. De asemenea, este un puternic antioxidant, folosirea acestuia revitalizând pielea şi ajutând chiar la atenuarea ridurilor profunde. 

Protector UV şi antivergeturi 
Fiind cel mai puternic hidratant, untul de shea nu dă greş nici în ceea ce priveşte combaterea efectelor nocive ale razelor ultraviolete şi ale poluării. Mai poate fi folosit şi pentru calmarea arsurilor solare. În ceea ce priveşte vergeturile, acest produs poate face minuni dacă este folosit cu regularitate. 

Ideal pentru bebeluşi 
Este un produs natural, delicat, care se potriveşte tuturor tipurilor de ten, dar se adaptează în special pe pielea fină şi sensibilă a micuţilor. De aceea poate fi folosit după băiţă, ajutând la calmarea şi vindecarea iritaţiilor sau a eczemelor. Untul de shea este şi un cicatrizant puternic. 

Regenerează podoaba capilară 
Bogat în vitaminele A, E şi F, untul de shea poate face minuni în cazul părului degradat şi fragil, prevenind despicarea vârfurilor. De asemenea, protejează părul de efectele nocive ale factorilor de mediu, redând chiar sănătatea firelor deja afectate. Poate fi folosit şi pentru masarea scalpului deoarece este un bun combatant în lupta împotriva mătreţii.

sursa: ziarulring.ro

In : sanatate 


Tags: beneficii  unt de shea