Pastarnacul, leguma medicament care combate multe boli autoimune si alergice

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, November 16, 2014 Under: sanatate

Pastarnacul, leguma medicament care combate multe boli autoimune si alergice

Pastarnacul este o leguma care are numeroase beneficii de sanatate, printre care se numara combaterea multor boli autoimune si alergice.

Pastarnacul a fost domesticit in Marea Mediterana si in zona inconjuratoare din cele mai vechi timpuri romane. El este ruda cu morcovul si napul. Este folosit atat ca sursa de amidon in tocane sau supe, precum si ca un indulcitor in deserturi, si chiar ca materie prima pentru un fel de vin. Acest lucru se datoreaza continutului ridicat de zaharuri din aceasta leguma.

De asemenea cartofii pot fi usor inlocuiti cu pastarnacul. Acesta poate fi fiert, prajit, copt, gatit la un piure, ca o supa crema sau aburit. Este, de asemenea, un ingredient minunat pentru salate – ras sau taiat in felii subtiri.

In zilele noastre, pastarnacul nu se bucura de popularitatea pe care o merita de fapt. Acesta trebuie sa fie inclus in meniul nostru deoarece contine un numar mare de beneficii de sanatate. Doar 100 de grame de pastarnac contine 30 la suta din doza zilnica de vitamina C si K.

Aceste vitamine sunt extrem de importante pentru sistemul imunitar, tesutul conjunctiv, sanatatea cardiovasculara, oaselor si a gingiilor. Mai mult decat atat, pastarnacul este o sursa bogata de acid folic, atat de necesar pentru viitoarele mame. Acesta contine un nivel ridicat de potasiu, mangan, magneziu si fosfor.

O parte majora care lipseste din alimentatia omului modern sunt fibrele. Pastarnacul contine aproximativ o treime din cantitatea de fibre zilnic recomandata. Acestea sunt tocmai acelea care protejeaza impotriva diferitelor tipuri de cancer, obezitate și diabet, ajuta la controlul apetitului si greutatii si scade nivelul de colesterolul din sange.

Pastarnacul promoveaza digestia si dezvolta flora intestinala. Mai mult decat atat, in medicina populara aceasta leguma medicament este folosita pentru tratamentul rinichilor si a sistemului urinar, bronsita si anemie. Acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca este diuretic si proprietatilor vasodilatatoare. Acesta este considerat si un afrodisiac.

Studiile au aratat ca compozitia pastarnacului contine compusi chimici care sunt capabili de a distruge celulele tumorale, care se formeaza la nivelul colonului. Alții arată că există substanțe care suprima raspunsul imun al organismului. Acest lucru este un instrument minunat pentru a combate multe boli autoimune și alergice face.

În stare brută, cât și sub forma unui extract din pastarnac rezultând niște antioxidanți valoroase, cum ar falkarinol și panaksidiol. Falkarinolat dovedit a încetini dezvoltarea celulelor canceroase. Descopera antioxidanti decat act impotriva cancerului mai antifungice si anti-inflamator.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: pastarnac  leguma  medicament  combate  boli  autoimune  alergice