Ozonoterapia – Un plus de sanatate si frumusete

Posted by Stiri din Sanatate on Tuesday, September 2, 2014 Under: sanatate



Ce este ozonoterapia?
Ozonoterapia este o terapie cu ozon-oxigen si are aplicatii in tratarea a numeroase boli prin distrugerea agentilor patogeni care le produc. Acest tratament se foloseste prin administrarea oxigenulului, ozonulului sau peroxidului de hidrogen prin injectare intravenoasa, intramusculara sau intra-articulara, sau pe cale orala sub forma de apa ozonata, ulei ozonat sau alte produse de acest gen. Printr-un asemenea tratament bacteriile si microorganismele patogene sunt distruse impreuna cu partile de tesut afectate, iar celulele sanatoase supravietuiesc si se multiplica in continuare cu o viteza mult mai mare, formand din aceasta cauza un sistem imunitar mai puternic.
Trebuie tinut cont ca o cantitate prea mare de oxigen in organism devine daunatoare producand grave afectiuni respiratorii si pot provoca chiar si stari comatoase.

Ozonoterapia incetineste procesul de imbatranire al celulelor
In natura, ozonul, are rol in purificarea si protectia mediului inconjurator. Daca il introducem in organismul uman, detoxifiaza, energizeaza, vitalizeaza celule corpului si imbogateste continutul de oxigen al celulelor. O singura sedinta cu ozon are efectul a sase luni petrecute la munte.

La originea oricarui afectiuni a organismului se afla o insuficienta oxigenare la nivel celular, dar prin ozonoterapie, se reduce zona afectata si inflamatia.

Un alt efect de luat in seama al acestui tratament este efectul anti-agenic, adica reduce ridurile si ajuta la remodelare corporala. Mai este de un deosebit folos in combaterea celulitei si vergeturilor iar pielea deteriorata isi redobandeste elasticitatea si petele de pe ea dispar. Deasemenea te ajuta sa scapi de acnee si herpes, refacandu-ti un ten sanatos.

Ozonoterapia in lume
In Europa acest gen de terapii cu oxigen, ozon sau perioxid de hidrogen sunt raspandite la o scara estul de mare, spre deosebire de americani care sunt mai sceptici in aceasta privinta. Cele mai multe si mai mari cercetari legate de acest mod de terapie se fac in Rusia si tarile fostei Uniuni Sovietice. In Romania este o forma relativ noua de terapia, dar se bucura de o mare atentie mediatica si astfel numarul utilizatorilor ozonoterapiei este in crestere.

Rezultatele ozonoterapiei in cosmetica

  • Reduce ridurile in urma injectarii subcutanate a unor cantitati mici de amestec in forma gazoasa compus din oxigen si ozon
  • Prin utilizarea bailor cu ozon reduce aspectul pielii de portocala.
  • Reduce dimensiunea formatiunilor nodulare ale tesutului adipos la cei afectati de celulita prin ajutorul injectarilor subcutanate combinate cu autohemoterapie.
  • Injectarile subcutanate reduc ectaziile venoase de la nivelul gambelor si coapselor.
  • Rezultate eficiente in combaterea varicelor si rezultate extraordinare in combatarea ciupercilor cutanata, in special a Candidei si a infectiilor fungice ale unghiilor.
Ajuta persoanele obeze sa piarda in greutate
Ozonoterapia prin autohemoterapia a dat rezultate foarte bune la persoanele supraponderale, ajutandu-le sa scada in greutate si care in prealabil au folosit numeroase diete dar fara niciun rezultat.

Metode de ozonoterapie
  • Autohemoterapie este recoltarea unei cantitati de sange de la pacient si ozonizarea ei dupa care se reintroduce in sistem intravenos. Injectiile subcutanate, intramusculare si intraarticulare.

  • Baile cu ozon care pot si uscate ( iti introduci corpul intr-un costum in care se pompeaza amestec de oxigen cu ozon) si umede ( se barboteaza ozon combinat cu oxigen in apa de baie).
sursa: demoiselle.ro

In : sanatate 


Tags: ozonoterapia  plus  sanatate  frumusete