Mustarul, leac pentru durerile de spate si alte probleme de sanatate

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 8, 2014 Under: sanatate


Oamenii de stiinta au descoperit de mult timp ca mustar incalzit si diluat ne face sa respiram mai usor atunci cand avem o raceala sau gripa, dar este util si pentru alte probleme de sanatate.

Acest condiment din bucatarie ne ofera o multime de beneficii si ne scapa de o multime de probleme de sanatate:

1. Curata nasul
Avand in vedere ca mustarul are diferite substante chimice si proprietati medicinale, ne poate ajuta la curatarea nasului atunci cand avem raceala sau gripa. Dupa cum am spus mai sus, mustarul se incalzeste si se dilueaza usor.

2. Va scapa de ciuperca neplacuta
Daca faceti exercitii in mod frecvent sau doar aveti o ciuperca la picior, puneti putin mustar praf in apa si apoi spalati-va picioarele intr-un lighean. Veti vedea ca in curand ciuperca nu va mai fi o problema.

3. Invinge durerile de spate
Datorita proprietatilor de incalzire, mustarul este recomandat pentru dureri de spate, deoarece aceasta face ca celulele nervoase si chimice care transporta semnale de durere la nivelul creierului sa opreasca transmiterea de astfel de semnale. Puteti inmuia o carpa intr-un amestec facut din o lingura de seminte de mustar puse in apa clocotita, care se lasa timp de 5 minute, care apoi se face o compresa.

4. Rezolva si alte probleme de sanatate
Cand bagati picioarele in apa si adaugati putin praf de mustar, veti atinge mai multe obiective, de exemplu, daca aveti temperatura, aceasta va scadea si va calma si durerile de cap. De asemenea, creste fluxul de sange si, astfel, ajuta pentru a dispersa congestia, creste circulatia sangelui si amelioreaza presiunea in vasele de sange din cap.

5. Stimuleaza apetitul
Daca adaugati mustar la mancare, acesta va creste imediat saliva, sucurile digestive si pofta de mancare. Mustarul este ideal pentru persoanele care nu au pofta de mancare.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: mustar  leac  dureri spate  probleme sanatate