Marimea fustei si riscul de cancer la san

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 29, 2014 Under: sanatate


Riscul de cancer mamar poate fi tradat de marimea fustei si felul in care aceasta variaza peste ani, spun oamenii de stiinta.

Femeile care cresc cu un numar la fusta la fiecare 10 ani, dupa 25 de ani, prezinta un risc cu 33% mai mare de a fi diagnosticate cu cancer mamar dupa menopauza, arata un studiu realizat la University College London, informeaza BBC.

Explicatia este simpla: obezitatea este un factor de risc important in cazul acestei boli. In plus, grasimea abdominala este mai cu seama periculoasa.

In cadrul cercetarii au fost monitorizate 90.000 de persoane de 50 si 60 de ani, din Anglia. In decurs de trei ani, peste 1.000 dintre acestea s-au imbolnavit de cancer la san.

Daca in decurs de 10 ani fusta e mai mare cu doua numere, atunci si riscul de boala creste, ajungand la 77%, mai spun oamenii de stiinta implicati in studiu.

Circa 40% dintre cazurile de cancer pot fi prezenite daca se fac schimbari in stilul de viata, cum ar fi mai multa activitate fizica si mentinerea unei greutati in parametrii normali.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: marime fusta risc cancer san