Lipsa menstruatiei: vezi care sunt principalele cauze

Posted by Stiri din Sanatate on Thursday, September 11, 2014 Under: sanatate


Nimic nu provoaca mai multa frica femeilor, decat intarzierea menstruatiei. Primul gand care vine unei femei este ca ar putea fi insarcinata, insa sunt multe alte motive care ar putea intarzia ciclul menstrual.

Stresul
Stresul poate afecta foarte multe aspecte ale vietii si sanatatii noastre, inclusiv ciclul lunar al femeilor. Sub presiunea de stres in corpul unei femei, suma de gonadotropina scade factorul de eliberare a hormonului, care impiedica ovulatia normala. Este mai bine sa consultati medicul ginecolog.

Boala
Dintr-o data, o boala pe termen scurt sau lung poate duce la pierderea sau intreruperea ciclului menstrual. Acest lucru este, de obicei, temporar, dar daca dureaza prea mult timp, trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra.

Schimbare de program
In cazul in care apare o schimbare drastica in obiceiurile dvs de zi cu zi si angajamentele dvs, probabil, corpul dvs are nevoie de timp sa se adapteze acestei schimbari. Pana acest lucru se intampla, ciclul se poate pierde pentru o vreme.

Exces de greutate
Prea multa greutate este daunatoare pentru sanatate in multe aspecte, inclusiv pentru functionarea normala a sistemului de reproducere. Deci, mentinerea unei greutati mare pentru prea mult timp poate deteriora grav functionarea normala a sistemului de reproducere.

Subponderal
O femeie subponderala este in pericol de a nu ii mai veni menstruatia ca si femeilor care sufera de obezitate. In cazul in care organismul dumneavoastra nu are suficienta grasime, regularitatea ciclului este intrerupta. In unele cazuri severe, ciclul menstrual se opreste complet. Aceasta conditie se numeste amenoree. De obicei, cresterea in greutate ajuta la restabilirea ciclului normal, dar in cazul in care nu ajuta, ati putea avea nevoie de medicamente pentru inducerea menstruatiei prin tratament hormonal.

Eroare de calcul
Daca ati calculat incorect data perioada dvs de menstruatie, aceasta este cauza cea mai inofensiva de ingrijorare!

Menopauza
In timpul menopauzei si cu ceva timp inainte este posibila o perturbare in ciclul normal si are loc in timp retragerea efectiva. Daca va aflati la aceasta varsta, este necesar sa se consulte un medic pentru a determina daca aveti prea multe dezechilibre hormonale care provoaca simptome neplacute.

Sarcina
In cazul in care nici unul dintre cele de mai sus nu se aplica in cazul dumneavoastra, atunci sunteti probabil, insarcinata! Faceti un test de sarcina, daca este necesar de mai multe ori. Apoi, vizitati medicul ginecolog.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: lipsa  mestruatie  cauze principale