Informatii generale cu privire la gelul de Aloe Vera

Posted by Stiri din Sanatate on Tuesday, September 2, 2014 Under: sanatate



Aloe vera este o planta medicinala ce face parte din familia liliaceae si care este folosita in tratarea anumitor afectiuni generale ale pielii.

Originara din Africa de sud-este, aceasta planta miraculoasa se dezvolta eficient in regiuni tropicale si subtropicale, precum America de Sud sau Insulele Caraibe. In total, putem gasi peste 500 de specii de Aloe, inclunzand aici si Aloe Perryi din Insula Socotra si Aloe ferox din Africa.

Cea mai cunoscuta specie de Aloe poarta denumirea botanica de Aloe barbadensis, des intalnita sub numele Aloe vera sau crinul desertului. Produsele pe baza de Aloe Vera Gel fabricate de cei de la Forever Living Products sunt foarte populare in lumea intreaga, aducand numeroase contributii medicinii alternative si tehnicilor de infrumusetare.

Civilizatiile antice din tari precum Egipt, Grecia, Israel sau India au descoperit cu mii de ani in urma virtutiile acestei plante miraculoase si beneficiile pe care aceasta le poate aduce organismului uman, atat pe plan intern cat si extern. Numele Aloe provine din cuvantul Arab „alloeh”, care inseamna amar, datoria lichidului amar gasit in interiorul frunzelor de Aloe. De asemenea, planta Aloe mai este denumita si planta imoralitatii sau a medicinei alternative.

Egiptenii foloseau gelul extras din Aloe Vera acum 1.500 de ani i.H. pentru a trata arsurile, infectiile si ranile survenite la nivelul stratului superior al pielii. In ziua de azi, produsele ce contin Aloe Vera Gel sunt folosite cu acelasi scop, insa intr-un mod mult mai eficient. Analizand piata produselor cosmetice si de infrumusetare, putem observa faptul ca majoritatea dintre acestea includ cel putin un element extras din planta Aloe Vera, gelul fiind cel mai comun.

Componentele Aloe Vera

Frunza Aloe vera este compusa din aproximativ 200 de constituienti diferiti. Sucul extras din Aloe Vera contine, in medie, peste 99% apa. Cum de altfel suntem informati si aici, cei mai importanti constituienti ai produsului Aloe Vera Gel distribuit in Romania de cei de la Life Care sunt:
  • Polizaharide, precum acemannan, care stimuleaza celulele T-limfocite. Aceste celule sunt responsabile cu accelerarea procesului de vindecare a pielii si neutralizeaza multe dintre enzimele ce pot deteriora mucuasa pielii.
  • Aminoacizi, ce ajuta la mentinerea unui pH echilibrat al pielii
  • Glicoproteine, ce amelioreaza durerea si reduc inflamatiile
  • Minerale
  • Vitaminele C si E
  • Zinc
  • Uleiuri esentiale
Un alt impact favorabil pe care il poate produce orice produs cu gel de Aloe Vera asupra organismului uman este distribuirea unei cantitati moderate de mucopolizaharide. Aceste elemente sunt foarte importante pentru piele deoarece se regasesc in fiecare din miliardele de celule ale pielii. In perioada pubertatii, organismul inceteaza sa mai produca acest element, permitand unor infectii, precum anceea, sa invadeze pielea. 

Mucopolizaharidele gasite in Aloe Vera Gel indeplinesc urmatoarele functii pentru organismul uman:
  • Ajuta transferul gazelor in interiorul plamanilor
  • Faciliteaza absorbtia apei, a electrozilor si a nutritilor din interiorul tractului intestinal prin mentinerea miscarii fluidelor
  • Genereaza o flora intestinala sanatoasa
  • Curata colonul si tine departe toate toxinele
  • Protejeaza celulele de invazii ale microbilor, in special virusi
Cum sa folosim eficient gelul din Aloe Vera
Daca vreti sa aplicati gelul direct pe o rana produsa la nivelul pielii, atunci tot ce trebuie sa faceti este sa taiati o frunza de Aloe Vera si sa extrageti gelul din interior. Curatati foarte bine zona afectata iar apoi aplicati gelul uniform in asa fel incat sa acoperiti intreaga circumferinta a ranii. Pentru o vindecare completa, aplicati 2 sau 3 lingurile de gel din aloe vera in fiecare saptamana in aceeasi zona. Daca folositi gelul intern, atunci consumul a cel putin 3 litrii de apa pe zi este obligatoriu. Nu uitati faptul ca gelul poate fi folosit si pe post de laxativ in anumite cazuri, din aceasta cauza consumul in cantitati adecvate de lichide este necesar.

sursa: demoiselle.ro

In : sanatate 


Tags: gel  aloe vera  informatii