Incredibil. Ce se întâmplă după ce bei cola

Posted by Stiri din Sanatate on Saturday, September 13, 2014 Under: sanatate


Băuturile carbogazoase sunt o reală sursă periculoasă pentru tot ce  se întâmplă în organimsul uman, la fieare 10 minute după ce se bea cola. Iată detaliat, ce se întâmplă la fiecare 10- 15 minute:

In primele 10 minute: 10 lingurite de zahar intra in organismul tau. Nu vomiti imediat din cauza excesului de dulce, deoarece acidul fosforic ii taie aroma, ajutand astfel sistemul sa tina zaharul sub control.

Dupa 20 minute: Nivelurile de zahar din sange cresc ametitor, provocand o explozie de insulina. Ficatul raspunde la acest lucru prin transformarea oricarei bucati de zahar in grasime.

Dupa 40 minute: Absorbtia cafeinei este completa. Pupilele ti se dilata, presiunea in sange se ridica, iar ca raspuns ficatul arunca mai mult zahar in fluxul sanguin. Receptorii adenozinei din creier sunt acum blocati si astfel se previne somnolenta.

Dupa 45 minute: Corpul tau creste productia de dopamina stimuland centrele de placerea din creier. Este fizic acelasi mod in care functioneaza si heroina.

Dupa 60 minute: Acidul fosforic leaga calciu, magneziu si zincul in intestinul inferior, oferind un nou impuls metabolismul. In urma eliminarii lichidului incepi sa ai o cadere, devenind iritabil si/sau lent.

Este cunoscut faptul ca este necesara o cantitate mult mai mare de substante alcaline (baze) pentru a neutraliza o cantitate de acid. Astfel, pentru a neutraliza un pahar de cola si efectele sale, este nevoie de 30 de pahare de apa.

sursa: rtv.net

In : sanatate 


Tags: incredibil  consum  cola