Ghimbirul, leac imunizant

Posted by Stiri din Sanatate on Saturday, November 15, 2014 Under: sanatate

Ghimbirul, leac imunizant

Ghimbirul este folosit de secole ca adjuvant în tratarea mai multor afecţiuni. El face minuni în întărirea sistemului imunitar și ajută organismul să lupte contra bolilor. 

Bun împotriva cancerului ovarian

Ghimbirul este considerat o armă puternică în tratarea cancerului ovarian. Un studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Michigan arată faptul că pudra de ghimbir poate ucide celulele cancerigene din zona genitală. Specialiștii au dizolvat pudra de ghimbir şi au pus substanţa în contact cu celulele de cancer ovarian dintr-un laborator. În mod surprinzător, ghimbirul a cauzat dispariţia celulelor bolnave.

Previne cancerul de colon

Nu numai că este bun la gust şi dă o savoare aparte mâncărurilor, dar ultimele inovaţii în domeniul sănătății susțin că ghimbirul poate încetini creşterea celulelor cancerului colonrectal. Acest lucru se întâmplă deoarece condimentul-minune, cum i se mai spune ghimbirului, scade inflamația care duce la tumori. În timpul experimentului,30 de voluntari au făcut biopsii de colon, fiind împărțiți în două categorii. Timp de 28 de zile, un grup de oameni a luat suplimente de ghimbir, în timp ce o parte dintre pacienți au băut pastile cu efect placebo. După ce le-au făcut din nou biopsii, cercetătorii au descoperit ca inflamaţia colonului a scăzut cu 28 de procente în cazul celor care luaseră zilnic două grame de suplimente pe bază de ghimbir sau două lingurițe de condiment proaspăt ras.

Răcelile trec cu ceai de ghimbir

Uleiurile volatile din ghimbir, „responsabile” de gustul picant, sunt puternic antiseptice, activează imunitatea și îndepărtează infecțiile virale, cum sunt răcelile, amigdalitele, bronșitele și enteritele. În plus, ajută la eliminarea toxinelor și sunt benefice pentru buna funcționare a sistemului digestiv. Prepară un ceai din 25 de grame de rădăcină de ghimbir, curățată de coajă, jumătate de litru de apă și zeamă stoarsă de la o lămâie. Pune rădăcina la fiert până dă apa în clocot, acoperă și lasă la foc mic timp de 20 de minute. Adaugă zeama de lămâie și îndulcește cu miere după gust. Bea zilnic trei căni, înainte de a mânca, până te pui pe picioare.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : sanatate 


Tags: ghimbir  leac  imunizant