Descoperirea uluitoare care poate vindeca diabetul

Posted by Stiri din Sanatate on Tuesday, October 14, 2014 Under: sanatate


Cercetatorii de la universitatea Harvard au reusit o performanta remarcabila care poate schimba complet tratamentul diabetului insulino-dependent.

Dupa 15 ani de cercetari facute pe aceasta tema, specialistii de la prestigioasa universitate au anuntat ca au reusit pentru prima data sa transforme celulele stem in unele ce pot produce insulina, scrie Fox News.

Atunci cand au fost introduse in corpul unor cobai, celulele respective s-au comportat asemenea celor sanatoase care controleaza glicemia. "Putem vindeca diabetul lor imediat, in mai putin de zece zile", afirma cercetatorul Doug Melton in legatura cu testele facute pe cobai.

Expertii in domeniu sunt de parere ca descoperirea este cea mai mare facuta in multi ani. Specialistii au reusit in trecut sa obtina acelasi rezultat cu celule stem prelevate de la cadavre, dar nu reuseau sa ia cantitatea de care aveau nevoie.

Noua tehnica ajuta la prelevarea a sute de milioane de celule stem. Unii considera ca aceasta este o descoperire mai mare chiar decat cea a insulinei. Urmatoarea etapa consta in efectuarea unor teste pe oameni, ele putand avea loc in aproximativ trei ani.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: descoperire  vindecare  diabet