De ce trebuie sa mancam in fiecare zi alimente colorate?

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, October 29, 2014 Under: sanatate

De ce trebuie sa mancam in fiecare zi alimente colorate?

Nutritionistii recomanda ca alimentatia dvs zilnica sa cuprinda o varietate de alimente colorate, deoarece acestea ajuta la prevenirea multor boli si mentine sistemul imunitar sanatos.

Conform cercetarilor, obiceiurile alimentare și gradul de prevenire a riscului de cancer sunt foarte mari. Pentru a putea mentine sistemul imunitar sanatos si mai mult pentru a lupta impotriva radicalilor liberi care determina procesele oxidative nocive cancerigene in organism, trebuie sa mancati asa-numitele alimente colorate.

Alimente de culoare rosie

Reprezentantii cele mai proeminenti ai alimentelor rosii sunt rosii, ardei si fructele rosii. Ele sunt bogate in licopen, care este cunoscut pentru capacitatea sa de a proteja impotriva riscului de a dezvolta cancer. Un studiu care a implicat 15.000 de femei, a descoperit ca femeile care au mancat o jumatate de ceasca de rosii de 4 ori pe saptamana au redus riscul de cancer cu 50%. Un alt studiu a constatat ca rosiile sunt utile in prevenirea afecțiunilor maligne pancreatice.

Alimente portocalii

Fitochimicalele dau legumelor si fructelor culoarea portocalie. Dovleci, morcovi, sunt legume foarte eficiente in tratamentul și in prevenirea tumorilor ale tractului digestiv. S-a descoperit ca acidul cafeic incetineste reproducerea si cresterea celulelor tumorale maligne. Alimentele portocalii ar trebui sa fie consumate de cel puțin trei ori pe saptamana.

Alimente galbene

Citricele sunt printre reprezentantii cei mai proeminenți din soiul galben al alimentelor. Lamai, mandarine, grapefruit, papaya sunt printre cele mai proeminente in prevenirea și atenuarea cancerului. Ele sunt bogate in vitamina C, dar este un puternic antioxidant util in combaterea cancerului de diferite organe ale tractului digestiv, gura, gat, de colon. In plus fata de vitamina C, alimentele galbene incetinesc cresterea tumorilor deja aparute.

Alimente verzi

Studiile au aratat ca consumul de alimente verzi, cum ar fi legume cu frunze, avocado, conopida, broccoli, varza, sunt deosebit de utile pentru reducerea riscului de multe tipuri de cancer, inclusiv ovarian, de stomac, de colon. Oamenii de stiinta cred ca acest lucru se datoreaza faptului ca produsele verzi contin cantitati mari de glucosinol – substanta chimica cu proprietati anticancerigene si vitamina K, care este deosebit de eficienta in reducerea riscului de cancer de pancreas.

Alimente albe

Nu numai alimentele colorate au abilitati puternice impotriva cancerului, pulmonar, dar si alimentele albe. Ciuperci, usturoi, ceapa, toate va ajuta sa aveti o sanatate buna. Alicina, care este continuta in produsele enumerate este un antioxidant puternic si este asociat cu starea de sanatate a colonului. Aceste alimente contin niveluri ridicate de vitamina D, care previne dezvoltarea afecțiunilor maligne in ovare.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: alimente colorate