De ce sa bei ceai de paducel

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 1, 2014 Under: sanatate



Cei care stau in zonele de campie sau de deal au auzit cu siguranta de paducel, un arbust cu fructe mici si rosii, care se utilizeaza in scop farmaceutic de foarte multa vreme.

Desi exista in jur de 250 de specii de paducel in intreaga lume, la noi in tara regasim doar cinci dinte acestea (fiecare are insa proprietati tamaduitoare).

In scop medicinal se folosesc fructele de paducel, dar si florile, cu care sunt adesea asociate in tratamente. Fructele se culeg in perioada septembrie-octombrie (inainte de a cadea bruma); recoltarea trebuie realizata cu grija, in saculeti din hartie sau panza, direct de pe crengi.

Fructele de paducel se usuca in strat subtire, la loc ferit de soare sau umezeala (dupa deshidratarea fructelor trebuie ca dintr-un kilogram de fructe proaspete sa ramai cu aproximativ 300 de grame fructe deshidratate).

Cum pregatesti ceai de paducel

Pune la macerat intr-o cana de apa 3 linguri de pulbere de paducel, de seara pana dimineata, apoi filtreaza lichidul. Lasa deoparte acest preparat, apoi pune planta ramasa la fiert, tot cu o cna de apa (se fierbe 2 minute). In final ,combina cele doua extracte si consuma-le pe parcursul unei zile.

Aplicatii interne ale paducelului
  • boala coronariana
  • angina pectorala (se recomanda o doza de 400 mg de extract de paducel, luata de 3 ori pe zi)
  • hipertensiune arteriala (extract de frunze de paducel, cate 1000 mg pe zi, in cure de 40-60 zile)
sursa: lyla.ro

In : sanatate 


Tags: ceai  paducel