De ce nu slabesc? Mananc aproape numai fructe

Posted by Stiri din Sanatate on Saturday, September 13, 2014 Under: sanatate


Sa mananci fructe si legume e aproape o obligatie atunci cand incercam sa slabim, insa unii oameni duc aceste recomandari la extrem.

Astfel, nu putini oameni mananca aproape numai fructe si legume. Ba sunt unii care merg si mai departe – mananca doar fructe sau doar legume.

La prima vedere, are logica – fructele si legumele au calorii putine, au vitamine, au acele fibre vegetale care sunt indispensabile cand vrei sa dai jos greutate. A ne limita insa dieta doar la fructe sau doar la legume e o eroare, din mai multe motive. Dintre aceste alimente, fructele sunt cele mai putin recomandate pentru a fi baza unei diete.

Care sunt motivele pentru care nu e bine sa consumam doar fructe sau in mare parte fructe atunci cand dorim sa slabim? Iata-le pe cele mai importante, cu mentiunea ca exista si oameni care reusesc sa faca asta si slabesc, insa putini:

1. Fructele contin zahar.
Daca mancam 5 kilograme de portocale pe zi, inseamna ca am bagat in noi cam jumatate de kilogram de zahar pur. In cazul altor fructe, cantitatile pot fi si mai mari. Lucru deloc sanatos, pentru ca asta inseamna multa fructoza, care va fi depusa ca grasime in mare parte.

2. E greu sa asiguri toate proteinele
Atunci cand vrem sa slabim, avem nevoie si de proteine complete, care sunt greu de obtinut din fructe. Fara proteine, muschii vor scadea, lucru nedorit cand vrem sa pierdem grasime, intrucat muschii ard grasime la randul lor. Cu cat ai muschi mai mari, cu atat mai multa se consuma.

3. Deficitul de vitamina B12
Unei diete cu fructe ii lipseste vitamina B12, esentiala pentru foarte multe procese ale organismului. Iar un organism nefunctional e un organism care slabeste greu.

4. E tot o dieta din categoria celor care ingrasa apoi
Regimul bazat pe fructe e greu de tinut si produce, de cele mai multe ori, pofte ce nu pot fi controlate la nesfarsit. E precum dietele acelea dure in cursul carora slabesti, dar pe care nu le mai poti tine apoi si esti nevoit sa renunti, dupa care pui kilogramele la loc, rapid.

Din aceste motive, precum si din altele, sa alegem un regim bazat doar pe fructe poate fi o mare eroare.

Cel mai bine, pentru orice om care doreste sa slabeasca, e sa aleaga un regim foarte echilibrat, care sa cuprinda cat mai multe surse foarte sanatoase.

Carnea slaba gatita prin fierbere, coacere sau la gratar, albusul de ou fiert, iaurturile slabe, legumele, semintele si fructele ar trebui sa fie incluse toate in alimentatia cuiva care are scopul asta. Alegerea unui singur aliment nu poate aduce beneficii pe termen lung.

sursa: demoiselle.ro

In : sanatate 


Tags: cura de slabire  fructe