De ce nu e bine sa mananci la birou

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, October 26, 2014 Under: sanatate

De ce nu e bine sa mananci la birou

Pentru a preveni ingrasarea si carenta de vitamine, este de preferat sa evitam sa mancam in fata calculatorului, se arata intr-o cercetare recenta.

Persoanele care mananca frecvent la birou au o probabilitate mai mare de a se ingrasa, informeaza Top Sante.

Acest obicei este cel mai adesea asociat cu un dezechilibru alimentar, cu carente de substante nutritive, cu acumularea de grasime in jurul taliei si cu un nivel crescut al colesterolului "rau".

Observatia a fost facuta de oamenii de stiinta de la Universitatea din New York, care au analizat datele medicale ale 8.314 persoane, pe care le-au corelat cu obiceiurile alimentare.

Persoanele care luau masa de sase ori pe saptamana in afara locuintei aveau un indice de masa corporala si un nivel al colesterolului mai mari.

"Am observat ca persoanele care obisnuiesc sa ia masa la birou au o concentratie mai mica de lipoproteina, o molecula care permite eliminarea colesterolului", explica Ashima Kant, cercetatoare la Facultatea de Nutritie din cadrul Universitatii din New York, coordonatoarea studiului.

Mesele in fata calculatorului sunt corelate cu consumul unor alimente precum sandvisuri si produse de tip fast-food, ceea ce duce la aparitia unor carente de vitaminele C si E, minerale si fibre.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: manancare  birou