De ce este sanatos sa mananci mult iaurt

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, October 1, 2014 Under: sanatate


Iaurtul este considerat unul dintre secretele longevitatii. Beneficiile apar de la un consum constant si ridicat de iaurt, care trebuie sa ajunga la circa 30 de kilograme de iaurt anual. Ideal este iaurtul din lapte de capra, dar si iaurtul de lapte de vaca este foarte bun atata vreme cat este facut natural, fara culturi adaugate.

Iaurtul s-a raspandit in Europa ca aliment sanatos si mod de a consuma laptele abia dupa 1900, iar primele iaurturi cu bifidobacterii probiotice au fost lansate de japonezi, in 1977. Bifidobacteriile sunt unele dintre cele mai importante bacterii probiotice ce reprezinta aproximativ 80% din flora intestinala a sugarilor alimentati la san. La varsta adulta, numarul bifidobacteriilor scade, asadar este recomandat sa favorizam functionarea florei intestinale prin aportul zilnic de alimente probiotice.

In orice dieta, iaurtul este un aliment perfect ca urmare a continutului de calciu si proteine. Un pahar de 150 de grame de iaurt are in medie 100 de calorii, 180 de miligrame de calciu (asigurand 20% din necesarul zilnic) si 5 grame de proteine (asigurand 10% din necesarul zilnic).

Daca vrei iaurt cu fructe, cel mai bine este sa-l prepari in casa din iaurt natural si fructe. Poti adauga si miere, fulgi de cereale integrale, nuca pisata, putina scortisoara, fulgi de migdale. Este foarte bun si in combinatie cu putina dulceata de casa.

A include in alimentatia zilnica iaurt este unul dintre cele mai mari servicii pe care il poti face sanatatii tale!

sursa: sananate.bzi.ro

In : sanatate 


Tags: sanatos  iaurt