Când ochii ascund probleme grave de sănătate

Posted by Stiri din Sanatate on Tuesday, October 28, 2014 Under: sanatate

Când ochii ascund probleme grave de sănătate

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului. Ei bine, asta nu este tot, căci în globul ocular se pot vedea și problemele de sănătate. Așadar, cu o simplă privire în oglindă poți vedea dacă ai sau nu o problemă de sănătate.

Pete galbene

Multe persoane au diabet și nu știu acest lucru. Însă boala poate fi citită în ochi, căci cauzează schimbări la nivelul retinei. Pot apărea mici firicele roșii, din cauza unor hemoragii minore, cât și mici pete galbene, care nu sunt altceva decât depuneri de lipide. Aceste simptome sunt însoțite și de vedere încețoșată.

Vase de sânge sparte

Oftalmologii ăși pot da seama dacă o persoană suferă de hipertensiune arterială uitându-se la retină. Astfel, dacă apar mici vase de sânge care se „încurcă“ unul cu altul poate fi semn al hipertensiunii arteriale. Cel afectat are și dureri de cap și obrajii roșii.

Umflătură pe pleoapă

O mică umflătură, de culoare galbenă, care poate apărea atât pe pleoapa inferioară, cât și pe cea superioară, care nu se vindecă, poate fi semnul unui cancer de piele. Totodată, în locul în care apare această umflătură genele nu mai cresc.

Ochi tulburi

Ochii încețoșați, tulburi, apar în sepcial la persoanele de vârsta a treia și sunt semn de cataractă, o afecțiune care necesită intervenție chirurgicală. Cei care suferă de această afecțiune se confruntă și cu probleme de vedere.

Inel gri în jurul corneei

Un inel cenușiu, în jurul corneei, poate fi semnul unui colesterol mărit și a nivelului crescut al trigliceridelor din organism, spun specialiștii de la American Academy of Ophtalmology. Totodată, ceste persoane au un risc crescut de infract.

Albul ochiului, de culoare galbenă

Îngălbenirea albului ochilor este un semn de alarmă, căci poare arăta o problemă biliară sau hepatică. Astfel, cel în cauză poate suferi de ciroză, de hepatită. În cazul hepatitei, și pielea celor bolnavi devine mai galbenă.

sursa: clicksanatate.ro

In : sanatate 


Tags: ochii  ascund  probleme  grave  sanatate