Cum te protejezi de Alzheimer

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, October 29, 2014 Under: sanatate

Cum te protejezi de Alzheimer

Boala Alzheimer poate fi prevenită prin urmărirea unor pași simpli, dar eficienți. În cele ce urmează, află cum te protejezi de această maladie care afectează zone ale creierului ce controlează memoria, inteligența, capacitatea de judecată, limbajul și comportamentul.

Fă mișcare

Studiile arată că atunci când facem mișcare nu doar organismul are parte de beneficii. Exercițiile fizice previn îmbătrânirea prematură a creierului, reducând astfel riscul apariției bolii Alzheimer.

Pentru a te proteja de această afecțiune degenerativă nu este nevoie să optezi pentru antrenamente intense, de lungă durată. Este suficient să mergi mai mult pe jos în fiecare zi.

Pune-ți mintea la contribuție

Deteriorarea creierului poate fi prevenită prin efectuarea unor exerciții de logică, care necesită concentrare și atenție. Cu cât îți pui mintea mai mult la contribuție, cu atât vei reduce riscul afectării funcțiilor cognitive ale creierului.

De asemenea, studiile arată că discuțiile cu prietenii scad cu până la 60% riscul de apariție a demenței.

Hrănește-ți creierul

Alimentele bogate în antioxidanți mențin creierul tânăr și sănătos, așadar mănâncă zi de zi afine, nuci, alune de pădure. Și peștele este indicat pentru consumul zilnic, deoarece conține din plin acizi grași omega-3, esențiali pentru sănătatea creierului.

Redu nivelul de stres din organism

Un studiu arată că persoanele stresate sunt de două ori mai predispuse să sufere de Alzheimer, spre deosebire de cele calme. De aceea, specialiștii ne sfătuiesc să găsim soluții la problemele care ne frământă și să optăm pentru o tehnică de reducere a stresului, precum meditație sau yoga.

sursa: clicksanatate.ro

In : sanatate 


Tags: protejare  alzheimer