Cum sa slabesti, in functie de forma corpului tau

Posted by Stiri din Sanatate on Thursday, September 4, 2014 Under: sanatate


Nutritionistii au descoperit ca fiecare forma a corpului are particularitatile sale in ceea ce priveste alimentatia si exercitiile fizice ce ar trebui urmate pentru a avea o silueta perfecta. Iata trei tipologii si ce trebuie sa faci pentru a arata de nota 10:

1. Forma corpului androida
Umeri foarte lati, talia foarte putin marcata si abdomenul mare, solduri inguste, iar picioarele fine, acestea sunt caracteristicile acestei siluete tipic masculine. Se mai numeste si triunghi inversat, iar acest tip de silueta prezinta probleme cand mananci prost, te lasi in voia stresului si a emotiilor, esti sedentara.

Ce sa mananci:
  • Legume fierte, carne slaba, peste, cereale complete, fructe, apa plata, multe fibre.
  • Prepara-ti mancarea in casa. Produsele industriale sunt pline de zahar si grasimi ascunse, care se depun pe abdomen.
  • Mananca putin la cina si neaparat in tihna. Adopta structura piramidala: ia un mic dejun consistent, la prânz manânca suficient, ia o mica gustare dupa-amiaza, iar seara consuma ceva usor si mai putin.
Cum te mentii in forma:
  • Grasimea de pe burta e cauzata, in parte, de o circulatie sanguina blocata intre membrele inferioare si superioare. Vinovat: stresul. Fa yoga si relaxeaza-te!.
  • Fa abdomene in fiecare zi, inoata, danseaza, mergi pe bicicleta.
  • Fa masaj anticelulitic, mai ales in zona abdomenului.
2. Forma corpului ginoida
Morfologia ginoida, cunoscuta si sub denumirea de silueta in triunghi, e feminina prin excelenta. Umeri ingusti, coapse si fese generoase – sunt caracteristicile de baza ale acestei siluete care devine problematica atunci cand iei cateva kilograme in plus deoarece acestea se vor duce direct pe coapse. Problemele hormonale specifice acestei siluete vor influenta si formarea celulitei, deoarece ai tendinta de a retine apa.

Ce sa mananci:
  • Sare putina: sodiul accentueaza retentia de apa.
  • Multe proteine: oua, carne degresata, peste, lactate degresate. De asemenea, mananca mai multe fructe decat legume, deoarece acestea din urma favorizeaza retentia de apa. Glucide lente: pâine, paste, cereale, legume uscate.
  • Bea minimum 1,5 litri de lichid pe zi.
Cum te mentii in forma:
  • Alege miscarea in apa: tonifica partea de jos a corpului, mersul pe bicicleta sau cu rolele.
  • Fa-ti gomaj si hidrateaza-ti picioarele, evita incaltamintea strâmta sau cu tocuri. O data pe luna fa-ti un drenaj limfatic.
3. Forma corpului monoforma
Caracteristica de baza: umerii, talia si bazinul formeaza un triunghi ori o clepsidra ori un opt. Foarte adesea, femeile cu aceasta silueta longilina au sâni si fese plate. Persoanele cu aceasta silueta se ingrasa rapid cand au obiceiuri alimentare proaste: hrana grasa si dulce, ciugulit permanent, lipsa activitatii fizice.

Ce sa mananci:
Proteine. Fara sa exagerezi, consuma carne, peste si oua (desigur, preparate la gratar sau fierte): aceste alimente asigura proteinele necesare pentru dezvoltarea si intretinerea musculaturii, pâine, paste, cereale, multa apa.
Elimina: unt, margarina, smântâna, ulei, prajituri, produse de patiserie, bomboane etc.

Cum te mentii in forma:
  • Practica sporturi de rezistenta: natatie, ciclism si mers pe jos, dar incearca sa elimini sedentarismul din viata ta de zi cu zi.
  • Maseaza-te. Ca sa ajungi sa-ti placa de corpul tau, ingrijeste-l. De doua ori pe saptamâna, fa un gomaj corporal, dupa care aplica o crema hidratanta. Zilnic, maseaza-ti zonele suspecte de celulita.
sursa: sanatate.acasa.ro

In : sanatate 


Tags: cura de slabire  forma  corp