Cum poti preveni depresia

Posted by Stiri din Sanatate on Friday, October 17, 2014 Under: sanatate


Activitatea fizica, practicata de trei ori pe saptamana, reduce riscul de a face depresie, se arata intr-o cercetare recenta.

Miscarea scade cu 16% probabilitatea de instalare a depresiei, potrivit cercetatorilor britanici citati de Fox News.

Acest lucru este pus pe seama faptului ca sportul aduce beneficii atat starii fizice, cat si celei psihice.

"Plecand de la asocierea cauzala, miscarea practicata in timpul liber are un efect protector contra depresiei", afirma Snehal Pinto Pererira de la Colegiul Universitar din Londra, care a coordonat cercetarea.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, specialistii au monitorizat 11.135 de persoane nascute in 1958, pana cand au implinit 50 de ani. In acest interval, participantilor la studiu li s-au evaluat simptomele depresiei si nivelul de activitate fizica in perioada adulta.

Persoanele care aveau suficienta activitate fizica manifestau mai putine simptome specifice depresiei, iar indivizii cu cele mai multe semne ale acestei tulburari erau mai putin activi, in special la tinerete.

Depresia este cea mai comuna forma de boala mintala, care afecteaza 350 de milioane de persoane la nivel mondial. Tratamentul depresei include medicamente, psihopterapie sau o combinatie a acestora.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: prevenire  depresie