Cum poti preveni atacurile de guta cu ajutorul remediilor naturiste?

Posted by Stiri din Sanatate on Saturday, September 13, 2014 Under: sanatate


Guta a devenit in ultima vreme o afectiune cu raspandire larga care duce la o scadere drastica a calitatii vietii. Reprezinta o forma de artrita si se datoreaza unei cantitati mult prea mari de acid uric in sange, acidul uric devoltand cristale ce tind sa stagneze in tesuturile articulatiilor.

Probabil ca ati vazut si voi diverse persoane suferinde de aceasta afectiune ce v-au atras atentia prin inflamatiile prezente la nivelul degetelor mari de la picioare insotite, de altfel, si de durere. De obicei, guta apare la barbatii peste 45 de ani, insa mai sunt si alte categorii de persoane care prezinta risc crescut pentru aceasta afectiune, si anume diabeticii, persoanele obeze sau care sufera de hipertensiune arteriala.

Avand in vedere ca aceste atacuri de guta au o aparitie brusca, e bine sa incercati prevenirea lor pentru a nu mai trai atat de intens toate acele dureri chinuitoare. Iar pentru asta puteti incerca, in primul rand, sa evitati o serie de alimente daunatoare precum carnea rosie, lactatele si alcoolul. In al doilea rand, exista o serie de alimente ideale pentru cei ce sufera de guta si pe care va invitam sa le incercati.

Sa incepem cu legumele.
Cele cu frunze verzi, ceapa sau chiar morcovii detin cantitati considerabile de substante benefice in tratarea gutei, care ajuta la tinerea sub control a acidului uric. Contrar parerilor mai vechi care contraindicau consumarea acestora, s-a ajuns la concluzia ca pana si fasolea si spanacul pot fi consumate deoarece nu prezinta un risc real de declansare a acestei boli.

Mancati si fructe!
Fructele de padure, mai ales cele rosii albastrui sau chiar si ananasul sunt ideale pentru o astfel de afectiune. Deloc de neglijat sunt, insa, si ciresele care pot fi consumate cu regularitate in fiecare zi pentru a preveni guta dar pot fi consumate si in cantitati mai mari deodata atunci cand ne loveste vreo criza acuta.

Lichidele sunt mana cereasca!
Nu lasati sa treaca nici macar o zi fara 1-2 litri de apa sau ceai pentru prevenirea atacurilor de guta. Nu dati cu piciorul nici la cafea caci, ne spun specialistii, scade riscul de declansare a acestei afectiuni. Insa, atentie mare la cei care suferiti de hipertensiune. Nu va doriti sa faceti bine intr-o parte si rau in cealalta, nu-i asa?

sursa: demoiselle.ro

In : sanatate 


Tags: prevenire  atacuri  guta  remedii naturiste