Cum pot fi indepartate capusele fara a apela la ajutorul medicului

Posted by Stiri din Sanatate on Tuesday, September 2, 2014 Under: sanatate



Perioada de toamna este foarte propice iesirilor in natura, fie ca este vorba de simple plimbari prin parcuri sau picnicuri pe malul unui rau sau a unui lac, intr-un peisaj care sa te deonecteze de la pulsul iritant al orasului.

Astfel de iesiri, insa, aduc si un potential risc: este vorba despre muscaturile si intepaturile insectelor. Nu trebuie neglijate si daca locul in care ai fost intepata sau muscata de vreo insecta te doare si isi mareste volumul trebuie neaparat sa te indrepti spre un specialist pentru a solicita un tratament.

Una dintre insectele foarte comune in orice locuri inverzite este capusa. Aceasta insecta se hraneste cu sange si pentru a putea face acest lucru se infige cu capul in piele unde ramane pana se satura. Incercarea de a scoate aceasta insecta din piele poate fi foarte periculoasa fiindca de cele mai multe ori se rupe capul care ramane infipt si poate produce infectii si tot felul de alte complicatii.

Un simplu bat de chibrit poate fi aliatul cel mai de pret al tau intr-o astfel de situatie. Toate capusele sunt atrase in mod irezistibil de mirosul de fosfor umed, asa ca nu trebuie decat umezit capatul cu fosfor al chibritului si rotit in jurul capusei. In mai putin de un minut capusa nu va mai rezista atractiei si isi va desprinde capul si se va indrepta spre batul de chibrit pentru a se desfata cu aroma ei preferata, fosforul.

Aceasta metoda chiar da rezultate si este foarte usor de aplicat. In acest mod vei scapa de risculul imprastierii de substantele periculoase pentru organismul uman pe care le are capusa si care pot declansa boli grave cum ar fi boala Lyme sau Borrelioza.

Alta metoda care face ca insecta sa-si paraseasca locul in care s-a infipit presupune existenta unei pensete cu care trebuie prinsa delicat capusa si rasucita fara a depune presiune asupra ei. Dupa astfel de cateva rasuciri, isi va da drumul fara a-si lasa capul acolo sau a raspandi saliva care poate crea complicatiile nedorite.

Daca nu ai curaj, sau nu dispui de instrumentele corespunzatoare nu incerca alte metode de a o extrage pentru ca mai mult ca sigur nu vei reusi decat sa ii rupi capul in pielea ta si sa te supui unui risc inutil. Ce trebuie sa faci, este sa mergi la un cabinet medical unde vei primi ingrijirle adecvate. Pentru extragerea capusei din piele medicul va folosi, probabil, aceiasi metoda cu penseta, doar ca el va folosi una sterilizata si din cauza experientei si a cunostiintelor acumulate va sti exact ce sa faca.

Cu toate aceste riscuri pe care trebuie sa ti le asumi in cazul iesirii in natura, nu trebuie sa te sperii si sa renunti la aceste idei. O simpla plimbare in parc, sa nu zic de cateva zile petrecute in sanul naturii, va avea o multime de actiuni benifice asupra psihicului tau care s vor rasfrange si asupra fizicului. O simpla capusa care este foarte posibil sa nu o intalnesti nu trebuie sa iti fure aceste momente de relaxare si detasare pe care le ofera gratuit natura.

sursa: demoiselle.ro

In : sanatate 


Tags: indepartare  capuse  ajutorul medicului