Cum functioneaza dieta cu lichide

Posted by Stiri din Sanatate on Tuesday, September 16, 2014 Under: sanatate


Dieta pe baza de lichide este recomandata mai ales celor care doresc sa-si detoxifice organismul, dar si celor care au de scapat de 2-3 kilograme in plus.

1. Decide pe ce perioada de timp vrei sa urmezi aceasta dieta. Unele persoane tin aceasta dieta cate o zi pe saptamana, altele intre 3 si 7 zile.

2. Asigura-te ca in perioada aleasa nu vei avea evenimente stresante sau solicitante. Sa urmezi aceasta dieta presupune sa fii intr-o stare de relaxare, fara factori de stres mare.

3. Vei avea nevoie de multe fructe si legume proaspete, ceaiuri de plante si, bineinteles, apa. De asemenea, calitatea acestor alimente conteaza foarte mult. Intrucat acestea vor fi singurele surse nutritive, este important sa fie gara chimicale sau cu cat mai putine posibil. Se recomanda de aceea sa consumi numai produse organice.

4. Apa va fi principalul lichid in aceasta dieta, cel putin 8 pahare pe zi. In plus, trebuie sa consumi minim 3 pahare de suc natural de fructe sau legume pe zi(suc facut chiar de tine, nu cumparat la cutie). Incearca sa consumi mai mult suc de legume decat de fructe, intrucat legumele contin mai multe enzime digestive si sunt mai potrivite pentru aceasta dieta. Ceaiurile de plante le poti bea in fiecare zi, fara limita, dar nu folosi zahar sau indulcitor.

5. Exercitiile fizice epuizante NU se recomanda in aceasta dieta. Poti face plimbari lungi, mentinand ritmul, dar nu incerca sa te fortezi sau sa transpiri. Corpul trebuie sa fie relaxat pe parcursul acestei diete.

6. La sfarsitul acestei diete, este important sa treci inapoi la mancarea solida treptat, pe parcursul a catorva zile. Incepe cu supe si legume fierte, apoi adauga treptat fructe si cereale. Mancarurile greu de digerat, cum ar fi lactatele si carnea, vor fi introduse ultimele(daca nu esti vegetarian/a).

sursa: lyla.ro

In : sanatate 


Tags: functionare  dieta  lichide