Cum alungi astenia de toamnă

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, September 14, 2014 Under: sanatate


Faci eforturi să te concentrezi la serviciu, te simți abătută, fără chef de viață și obosită? Vinovată pentru această stare poate să fie astenia de toamnă.

Poți scăpa de aceasta cu ajutorul plantelor din natură. Sub formă de infuzii sau băi, acestea pot ajuta organismul în mod natural să fie din nou în formă.

Baie tonică cu rozmarin
Pune într-un săculeț din pânză 100 g de rozmarin. Așază-l într-un vas, peste care toarnă apă clocotită. Acoperă cu un prosop, iar după 30 de minute, toarnă soluția în apa din cadă. Ai grijă ca apă de baie să nu-ți depășească mijlocul, când stai în șezut și baia să nu dureze mai mult de 20 de minute.

Tinctură de valeriană
Un alt remediu la care poți să apelezi pentru a înlătura astenia de toamnă este tinctura de valeriană. Planta are acțiune antidepresivă și sedativă. Specialiștii recomandă administrarea a 10 picături de valeriană, de 3 ori pe zi, până se observă primele îmbunătățiri. Totodată, poți apela și la capsulele cu valeriană. Acestea se găsesc la plafar și se consumă între două și patru capsule pe zi, în funcție de severitatea simptomelor.

Infuzia de sunătoare
Deoarece sunătoarea este o plantă antidepresivă este indicată în tratarea asteniei de toamnă. Prepară o infuzie din două linguriţe de plantă la o cană cu apă clocotită şi bea câte una-două căni pe zi, 21 de zile. Specialiștii recomandă să nu depășești zona zilnică, deoarece consumul excesiv de ceai de sunătoare favorizează apariţia migrenelor. Totodată, în timul tratamentului evită să consumi brânzeturi fermentate, ciocolată şi castraveţi în oțet. 

Ceaiul de ghimbir
Este folosit de mii de ani și te scapă de indigestie, migrene și astenia de toamnă. Spală bine o rădăcină de ghimbir, dă-o prin răzătoare și adaug-o în 250 ml de apă clocotită, la fiert. După 2 minute stinge focul, acoperă, lasă să se răcească și filtrează. Consumă 1 cană pe zi, până vezi îmbunătățiri. Ceaiul de ghimbir nu este recomandat femeilor însărcinate, diabeticilor, celor care urmează să fie supuși unor intervenții chirurgicale.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : sanatate 


Tags: alungare  astenie  toamna