Cum actioneaza sfecla rosie impotriva celei mai grave boli de pe planeta

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, November 2, 2014 Under: sanatate

Cum actioneaza sfecla rosie impotriva celei mai grave boli de pe planeta

Sfecla rosie este un aliment vechi, foarte util pentru tratarea a diverse afectiuni, in special pentru tensiunea arteriala.

Exista zeci de motive pentru a manca sfecla rosie. Acesta contine o mare varietate de substante medicamentoase, care nu pot fi obținute de la un alt aliment! Sfecla rosie este recomandat sa se consume cu prudenta, din cauza conținutului ridicat de carbohidrati, scrie Bewoman.ro.

Scade tensiunea arteriala

Consumul de suc de sfecla rosie poate ajuta foarte mult la scaderea tensiunii arteriale. Conform sondajelor, chiar cu 5,5 puncte!

Este utila, dupa un antrenament

Daca aveti nevoie de un impuls de energie dupa un antrenament, sfecla rosie este primul ajutor. Este potrivita pentru consumul de dinainte de antrenament pentru ca va incarca cu si mai multa putere.

Lupta impotriva inflamatiei

Sfecla rosie contine nutrienti care protejeaza celulele de la stresul din mediu. Contine betaina, care are proprietati antibacteriene care ajuta la protejarea organelor interne. Pe langa imbunatatirea factorilor de risc din sistemul cardiovascular, consumul de sfecla rosie imbunatateste capacitatea organismului de a lupta impotriva radicalilor liberi care cauzeaza cancer si imbatranirea celulelor.

Are proprietati anticancerigene

Fitonutrientii puternici care ii dau sfeclei culoarea violet, sunt un instrument excelent impotriva cancerului. Cercetarile au aratat ca extractul de sfecla reduce semnificativ tumorile multiple de organe. In medicina, acest extract este utilizat pentru tratamentul cancerului de pancreas, cancerul de san și cancerul de prostata.

Contine nutrienti valorosi si fibre

Sfecla contine un nivel foarte ridicat de vitamina C, fibre, elemente esentiale, cum ar fi potasiu si mangan. Potasiul este esential pentru sanatatea sistemului nervos si a functiei musculare, iar manganul protejeaza oasele, ficatul, rinichii si pancreasul. Mai mult decat atat, sfecla este foarte bogata in vitamina C. Este foarte utila in timpul perioadei de sarcina, intrucat protejeaza fatul de malformatii congenitale, in special in sistemul nervos central.

Ajuta la detoxifierea organismului

Pigmentii continuti in sfecla joaca un rol foarte important in detoxifierea organismului. Ei contribuie la eliminarea toxinelor si le separa de molecule sanatoase din organism. Deci, sfecla rosie ajuta la curatarea sangelui si a ficatului.

sursa: sfatulparintilor.ro

In : sanatate 


Tags: sfecla rosie boli grave planeta