Cele mai nocive alimente pentru corpul tau

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, November 2, 2014 Under: sanatate

Cele mai nocive alimente pentru corpul tau

Pentru multa lume, alimentatie sanatoasa inseamna sa se incadreze intr-un anumit numar de calorii pe zi. Adevarul este insa ca, la fel de importanta precum cantitatea, este si calitatea alimentelor consumate.

Iata 5 alimente care iti pot pune sanatatea in pericol, desi pana acum, pe unele dintre ele le considerai sigure, potrivit site-ului care2.com.

1. Floricelele la microunde

Ambalajul in care sunt tinute floricelele contine o substanta numita acid perfluorooctanic (APFO), substanta care a fost asociata cu diverse forme de cancer si infertilitate. La aceasta problema se adauga si continutul ridicat de sare si grasimi.

Varianta sanatoasa sunt floricelele preparate la ceaun, pentru ca ai control asupra cantitatilor de ulei si sare folosite.

2. Bauturile carbogazoase

Consumul de bauturi carbogazoase in exces a fost asociat cu declansarea unor afectiuni precum boli cardiovasculare, cancer, depresie, obezitate. Nici bauturile “light” nu sunt mai sanatoase.

3. Chips-urile

Nici prin cap nu-ti trece cat de multa sare si grasimi se afla intr-o punga de chips-uri. Si asta nu e tot. Chips-urile mai pot contine acrylamida, o substanta chimica asociata cu cresterea riscului dezvoltarii diverselor forme de cancer si infertilitate. Nici cartofii prajiti nu sunt prea departe de aceasta problema.

4. Rosiile conservate

In afara faptului ca nu sunt la fel de gustoase precum rosiile proaspete, rosiile din conserva sunt supuse riscului contaminarii cu bisfenol-A (BPA), o substanta care este asociata cu malformatii congenital, boli cardiovasulcare, obezitate, diabet, tulburari ale tiroidei si chiar cancer.BPA-ul a fost interzis in confectionarea recipientelor pentru bebelusi si copii mici.Intr-o conserva de rosii pot ajunge 50mcg BPA, de aceea este recomandata varianta proapata sau rosiile imbuteliate in recipiente de sticla.

5. Margarina

Daca nu ar avea deloc coloranti, margarina ar fi gri.  Considerata multa vreme mai sanatoasa decat untul pentru ca, fiind vegetala, n-are cholesterol, margarina vine, de fapt, la pachet cu o multime de grasimi trans (care cresc colesterolul). Opteaza mai bine pentru uleiul de masline. Atentie, nu prea mult pentru ca are un continut sporit de calorii.

sursa: sfatulparintilor.ro

In : sanatate 


Tags: alimente nocive corp