Ce se intampla cu sanatatea ta daca mananci alimente crude?

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 22, 2014 Under: sanatate


Legumele joaca un rol vital in alimentatia noastra, deoarece ajuta la functionarea normala a diferitelor sisteme ale corpului, oferindu-ne vitamine, minerale, fibre, fitonutrienti si uleiuri esentiale.

In timp ce consumul de legume fierte este sanatos, in unele cazuri, este mai bine sa mancam legumele crude. Acest lucru se datoreaza faptului ca gatitul distruge substantele nutritive esentiale, cum ar fi vitamina C si ucide, de asemenea, enzimele evitale care ajuta corpul sa digere aceste alimente. Pentru a va incuraja sa adaugati legume crude in alimentatia dvs, va dezvaluim cele 10 beneficii pe care acestea le ofera:

Hrana vie

Daca mancati legume crude, veti descoperi beneficiile pe care le ofera corpului. Gatitul alimentelor distruge o mare parte din substantele nutritive, in timp ce scade de asemenea energia vietii naturale care o contine.

Mai multe enzime

Gatirea alimentelor distruge o mare parte din enzimele naturale ale alimentelor necesare pentru a descompune substantele nutritive. Consumul de legume crude elimina aceasta problema.

Cresterea de energie

Poate nu stiti, dar consumul de alimente crude va ofera un stimulent incredibil de energie. Cand va simtiti obositi, mancati o portocala sau un mar si veti vedea ca va veti reincarca cu energie in cateva minute.

Un somn mai bun

De asemenea, daca mancati legumele crude va permite sa dormiti mai bine si sa aveti nevoie de mai putin somn. Cel mai important lucru este ca va veti trezi plini de energie, fara a va simti obositi sau ametiti.

Cresterea claritatii mentale

Alimentele crude limpezeste mintea, si va permite sa va concentrati pe lucrurile care sunt importante si sa imbunatati starea de spirit. De asemenea, veti putea gandi mai usor si sa va concentrati mai bine pentru perioade lungi de timp.

Mancati fara limite

Desi acest lucru nu este cu adevarat un beneficiu de sanatate, este destul de impresionant: puteti manca aproape oricat vreti. Niciodata nu aveti sentimentul de disconfort de plenitudine, atunci cand mancati alimente crude.

Reglarea intestinelor

Desigur, trebuie sa aveti un scaun doua-trei ori pe zi. Daca va duceti mai rar, probabil, inseamna ca intestinele sunt infundate. O alimentatie in care sunt prezente legume crude va ofera fibre sufuciente pentru a mentine regularitatea intestinului.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: sanatate  consum  alimente  crude