Ce se intampla cu corpul tau daca sari peste micul dejun?

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, October 29, 2014 Under: sanatate

Ce se intampla cu corpul tau daca sari peste micul dejun?

Multi oameni sar peste micul dejun dimineata, mai ales atunci cand se grabesc sa ajunga la locul de munca. Oricine cauta sa doarma inca 5 minute si astfel avem putin timp pentru a lua micul dejun.

Dupa ce ajungem la munca ne ocupam de diverse angajamente si pana la masa de pranz ni se face foame. Acest lucru este foarte daunator pentru sanatate, mai ales daca facem in fiecare acelasi lucru.

Iata ce efecte negative poate avea saritul peste micul dejun:

Oboseala

Saritul peste micul dejun incetineste metabolismul, ceea ce face sa ne simtim obositi. Micul dejun regulat stimuleaza metabolismul si chiar ajuta la pierderea in greutate. Este important sa mancati acizi grasi benefici, fibre si carbohidrati pentru micul dejun. In plus, micul dejun ajuta organismul sa lupte impotriva stresului mai usor. Energia pe care ne-o ofera micul dejun este indispensabila pe tot parcursul zilei.

Afecteaza hormonii

Saritul peste micul dejun, care este cea mai importanta masa a zilei, perturba foarte mult echilibrul hormonal. Nivelurile de cortizol din organism creste, provocand un sentiment de stres si tensiune. Nivelul de insulina din sange este, de asemenea, in crestere. Acesta epuizeaza pancreasul si prezinta riscul de diabet si cresterea in greutate.

Se acumuleaza grasime

Pentru a depasi stresul de la lipsa de substante nutritive esentiale care nu sunt luate de dimineata, corpul declanseaza un mecanism de compensare care urmareste sa protejeze organismul de pierderea acestor substante. Astfel, se acumuleaza excesul de grasime pentru a rezerva combustibil pentru “zile negre”.

Afecteaza starea de spirit

Saritul peste micul dejun de dimineata, asa cum am mentionat, provoaca tulburari hormonale, si acest lucru afecteaza in mod inevitabil starea de spirit.

Provoca supraalimentarea

Lipsa acestei mese importante pentru organism, poate provoca o criza de foame, care, la randul sau, duce o conditie prealabila de a manca mai mult la pranz.

Creste ponderea

Multi oameni sar peste micul dejun, deoarece ei cred ca ii ajuta sa piarda in greutate. Acest lucru nu este adevărat! Fiecare dietetician specialist va confirma acest lucru. Pentru a pierde in greutate, este mai bine ca la cina sau cel sa reduceti cantitatea de alimente, si sa nu sariti peste micul dejun. Odata ce luati micul dejun, aveti o zi intreaga pentru a arde caloriile, in timp ce dupa cina, caloriile sunt arse mai greu, deoarece la scurt timp vine timpul pentru somn.

sursa: bewoman.ro

In : sanatate 


Tags: corp mic dejun