Ce ar trebui să conțină un mic dejun sănătos

Posted by Stiri din Sanatate on Wednesday, October 22, 2014 Under: sanatate

Ce ar trebui să conțină un mic dejun sănătos

Cu toții știm că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, însă prea puțin știu pentru ce alimente ar trebui să opteze. Specialiștii susțin că un mic dejun sănătos este acela format din cereale, iaurt și fructe.

Aceste alimente furnizează organismului fibre, probiotice și antioxidanți care pe lângă faptul că mențin senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp, contribuie și la prevenirea anumitor afecțiuni ce pot afecta starea general de sănătate.

Studiile arată că persoanele care și-au format un obicei în a lua masa de dimineață au un risc mai mic de a suferi de boli de inimă sau de pierderi temporare de memorie.

În plus, persoanele care consumă fibre la micul dejun previn constipația și creșterea în greutate, întrucât nevoia de a consuma alimente bogate în calorii, în restul zilei, scade în mod considerabil.

Includerea probioticelor și a antioxidanților la masa de dimineață ajută la stabilizarea florei intestinale și la reducerea efectelor nocive pe care le pot avea radicalii liberi asupra organismului.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : sanatate 


Tags: continut  mic dejun  sanatos