Cat de bune sunt bacteriile din vin pentru sanatatea ta

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 29, 2014 Under: sanatate


Despre vin se stie ca poate fi bun pentru sistemul cardiovascular, insa o noua cercetare arata ca anumite bacterii din aceasta bautura au, de asemenea, proprietati benefice pentru sanatatea noastra.

Conform unui studiu efectuat in Spania, expertii in domeniu au izolat 11 tulpini de bacterii din vin, inclusv cea denumita Lactobacillus, gasita in iaurt, scrie Fox News. Pana acum s-a crezut ca probioticele pot fi luate doar prin intermediul iaurtului, ceea ce s-a dovedit fals.

Informatia este oferita de Dolores Gonzalez de Llano, de la universitatea Autonoma de Madrid, din Spania. Ea este de parere ca proprietatile probiotice ale bacteriei Lactobacillus, luata din vin, au fost prea putin studiate pana acum.

O noua metoda de izolare a probioticelor

"In zilele noastre, e nevoie de probiotice care nu se gasesc in lactate, din caza numarului de cazuri de intoleranta la lactoza ce apar in randul populatiei globale, alaturi de efectul nefavorabil al colesterolului continut de produsele lactate fermentate", spune ea.

Cercetatorii au vrut sa vada prin acest studiu daca bacteriile izolate din vin pot supravietui in conditii similare celor din sistemul gastrointestinal al oamenilor. Daca se intampla astfel, ele pot avea un efect benefic asupra sanatatii corpului. Rezultatul obtinut a fost pozitiv.

In plus, unele bacterii, asa cum este "P. pentosaceus CIAL-86", prezinta capacitatea de a se lipi de peretele intestinal pentru a putea actiona astfel impotriva altora daunatoare, cum ar fi E. Coli.

Descoperirea nu inseamna ca oamenii ar trebui sa consume mai mult vin. Ea arata ca probioticele pot fi luate si din aceasta bautura, nu numai din produsele lactate, pentru a putea fi comercializate ca atare pe piata sau pentru a fi adaugate unor alte alimente.

sursa: ziare.com

In : sanatate 


Tags: bacterii vin sanatate