Beneficiile uimitoare ale consumului de vinete

Posted by Stiri din Santate on Wednesday, September 3, 2014 Under: sanatate


Dacă încă nu te-ai încumetat să gătești cu vinete, mai ai timp. Pe lângă faptul că sunt bogate în vitamine și minerale, vinetele conțin fitonutrienți, antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi.

Află care sunt și celelalte beneficii ale consumului de vinete.

Hrană pentru creier
Antioxidanții protejează celulele organismului de daunele cauzate de radicalii liberi. Vinetele conțin un antioxidant unic, cunoscut sub numele de nasunin. Potrivit unui studiu publicat în editia din august 2000 a revistei „Toxicologie“, Yasuko Noda, de la Universitatea din California a descoperit că nasunin este un antioxidant puternic care protejează celulele creierului de radicalii liberi, în urma unui test făcut în eprubetă. Acest antioxidant repară daunele ADN-ului, încetinește procesul de îmbătrânire și previne apariția multor boli.

Te ajută să slăbești
Daca ești supraponderală riști să dezvolți probleme grave de sănătate, cum sunt bolile cardiovasculare, diabet de tip II și chiar unele forme de cancer. Consumul de vinete te poate ajuta să scapi de kilogramele nedorite, deoarece sunt alimente sărace în calorii. Deoarece conțin apă și multe fibre, dau senzația de sațietate.

Îți păstrează inima sănătoasă
Vinetele sunt bogate în fibre. O singură ceașcă de vinete conține 2,5 grame de fibre. O dietă sănătoasă care include alimente bogate în fibre reduce colesterolul și riscul de a te îmbolnăvi de inimă. Când le gătești folosește puțin ulei și sare.

Indicate persoanelor diabetice
Cei care au diabet pot consuma această legumă gără nicio grijă. Și asta, pentru că, o vânătă conține doar patru grame de zahăr la suta de grame. Mai mult decât atât, deoarece sunt bogate în carbohidrați solubili și fibre te ajută să ții sub control diabetul zaharat de tip II.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : sanatate 


Tags: beneficii  consum  vinete