Beneficiile mersului cu picioarele goale

Posted by Stiri din Sanatate on Sunday, September 14, 2014 Under: sanatate


Te-ai întrebat vreodată de ce atât de plăcut să „zaci” pe plajă sau să stai întinsă într-o poiană, cu ochii la cer? Sau de ce ai un sentiment atât de bun când mergi desculță? Află care sunt explicațiile!

Viața modernă te-a rupt de natură, de energiile ei benefice. Energii despre care s-au făcut studii științifice, și despre care unii specialiști cred că au o importanță vitală asupra sănătății noastre. Cercetările au confirmat efectele vindecătoare ale contactului direct dintre piele și pământ. Se crede chiar că energiile „terestre”  ar avea asupra organismului un efect asemănător vitaminei D.

Ca să beneficiezi de efectele lor pozitive lor, e suficient să ai contact cu solul ori de câte ori se ivește prilejul, timp de cel puțin 30 de minute:
  • Când ești la țară sau la munte, descalță-te și plimbă-te prin roua dimineții
  • La mare, fă plimbări lungi prin nisip, pe malul mării. Plimbările prin nisip sau prin apa mică de la mal au, pe lângă efectele benefice, și rol în tonifierea musculaturii picioarelor. Alege să te plimbi în intervalele orare în care razele soarelui nu sunt extrem de puternice.
  • Chiar și în parc, în locurile unde ai voie să pășești pe iarbă, nu ezita să-ți dai jos pantofii și să stai cu picioarele de pământ sau să te întinzi pe gazon. Contactul cu pietrișul este de asemenea benefic.
  • Mergi desculță și acasă, dacă ai pe jos ciment nevopsit
  • În toate cazurile, concentrează-te asupra energiilor pozitive pe care le primești în contact cu solul. Relaxează-te și alungă din minte orice gânduri rele.
  • Reține că lemnul, asfaltul, cauciucul, plasticl, sticla, materialele sintetice și metalul blochează transmiterea energiilor telurice.
Cercetările arată că legătura cu pământul duce la îmbunătățiri seminificative ale afecțiunilor inflamatorii, durerii cronice, tulburărilor de somn, stres, tensiune musculară, dureri de cap, simptome hormonale etc.

Ceea ce știința încearcă să valideze acum figurează de sute de ani în principiile de bază ale medicinei tradiționale. Culturile vechi din întreaga lume onorează conectarea cu pământul. În medicina chinezeasă, acest principiu poartă denumirea de Qi sau Chi, în tradiția ayurvedică se numește Prauna. Vechii amerindieni credeau că organismul este curățat, vindecat și fortifiat dacă intră în contact cu pământul  - prin urmare, „bolnavii” făceau sesiuni de tratament stând așezați pe sol sau mergând desculți.

sursa: clickpentrufemei.ro

In : sanatate 


Tags: beneficii  mers  picioare  goale