Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu le cunosteai?

Posted by Stiri din Sanatate on Monday, September 1, 2014 Under: sanatate


Extractul de nuca de cocos se utilizeaza sub forma de ulei ca un substitut al grasimii animale in bucataria vegetariana, in tratamentele de infrumusetare, in cremele hidratante sau in sampoane sau concentrat, sub forma de picaturi, pentru imbunatatirea imunitatii. Si acestea sunt doar cateva dintre beneficiile acestui produs. Iata cum te poate ajuta uleiul de nuca de cocos sa ai o viata sanatoasa:

1. Antifungic si antibacterian
Cercetarile au demonstrat ca acest tip de ulei poate distruge peste 50 de ciuperci de candida si este eficient si in cazul iritatiilor de scutec ale bebelusilor sau in cazul infectiilor tractului urinar. In plus, acesta ucide virusurile care provoaca gripa, pojarul, hepatita sau herpesul.

2. Protejeaza inima
Vitaminele continute de uleiul de cocos sunt importante pentru sanatatea cardiovasculara. In plus, acesta contine aproximativ 50% acid lauric, care ajuta la prevenirea diferitelor probleme cardiace, regland inclusiv tensiunea arteriala. Specialistii sustin ca uleiul de cocos reduce nivelul colesterolului total, al colesterolului rau, al trigliceridelor si lipoproteinelor. Atentie! Unleiul de nuca de cocos nu trebuie utilizat fara sfatul si indrumarea unui specialist.

3. Accelereaza arderea grasimilor
Cercetatorii au constatat ca uleiul de nuca de cocos poate avea un rol important in pierderea in greutate. In urma unor studii s-a constatat faptul ca la femeile care au consumat zilnic doua linguri de ulei de cocos grasimea abdominala a scazut dupa 12 saptamani.

4. Reglator al activitatii tiroidei
Uleiul de nuca de cocos este usor de digerat, intrucat ajunge direct in ficat, fara a fi nevoie de implicarea hormonilor sau enzimelor in procesul digestiei. In plus, el ajuta la o functionare sanatoasa a tiroidei gratie combinatiei unice de proprietati nutritive.

5. Imunizant
Uleiul de nuca de cocos intareste sistemul imunitar, intrucat contine acid lauric, pe care organismul uman il transforma in monolaurin, care lupta impotriva virusurilor si a bacteriilor care cauzeaza boli.

6. Antistres
Mai mult, acesta este si un eliberator de stres. Poate fi folosit in masaj drept calmant si relaxant.

7. Intareste oasele
Uleiul de nuca de cocos ajuta si la mentinerea sanatatii dintilor si a oaselor, ajutand organismul la o mai buna absorbtie a calciului, a vitaminei D si a magneziului din alimente. Specialistii sustin ca uleiul de nuca de cocos este benefic in cazul femeilor care sunt predispuse la osteoporoza.

8. Rol terapeutic
Aplicat pe o vanataie, uleiul de nuca de cocos grabeste procesul de vindecare prin repararea tesuturilor afectate. De asemenea, atunci cand este aplicat pe o infectie, uleiul de cocos formeaza un strat chimic care protejeaza partea infectata a corpului de praf.

9. Infrumuseteaza parul si pielea
Uleiul de nuca de cocos este unul dintre cele mai bune produse naturale pentru ingrijirea parului. El ajuta la cresterea sanatoasa a parului, oferindu-i stralucire. Drept urmare, el este utilizat in productia diverselor balsamuri, creme si sampoane anti-matreata.

sursa: sanatate.acasa.ro

In : sanatate 


Tags: beneficii  ulei de cocos